On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Ubrzo u Ameriku bez vize...

Autor: CroExpress

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić u Washingtonu se sastala s američkim državnim tajnikom, Michaelom Pompeom. Među ostalim, teme su bile sklapanje ugovora o dvostrukom oporezivanju i ukidanje viza za hrvatske građane koji žele posjetiti SAD.

'Za hrvatske građane dva konkretna pitanja u odnosu sa SAD-om iznimno su važna: ukidanje viza i dvostrukog oporezivanja. I na hrvatskoj i na američkoj strani postoje volja i energija da se konačno pronađe rješenje i da Hrvatska dobije status kao i ostale članica Europske unije', kazala je Pejčinović Burić, javlja HRT.

Sve američke sugovornike ministrice Pejčinović Burić u Washingtonu, od Savjeta za nacionalnu sigurnost u Bijeloj kući, preko Kongresa, do uglednih think tankova, zanimala je energetska politika Hrvatske, ruske ambicije na jugoistoku Europe, te hrvatska vizija Europske unije u budućnosti.

'Prije svega smo se osvrnuli na naše bilateralne odnose s naglaskom na gospodarske, naravno na LNG, kao jedna važna poveznica, jedna važna tema i za Ameriku i za Hrvatsku. O ugovorima koji bi poduprli još jednu bolju gospodarsku suradnju, sklapanju ugovora o ukidanju dvostrukog oporezivanja. Isto tako o ukidanju viznog programa. To su sve pitanja koja su važna za građane Hrvatske, ali posebno za razvoj investicija, ali i trgovine između Hrvatske i SAD-a', naglasila je ministrica.

Hrvatska šefica diplomacije naglasila je u razgovoru s američkim kolegom u Washingtonu da dvije zemlje imaju dobre i prijateljske odnose koje bi trebalo podupirati češćim izravnim kontaktima, a govoreći o regiji, upozorila je na opasnost prekrajanja granica jer se bilo kakva podjela takve vrste može 'replicirati i na druge države u regiji'.

Iza kamera zatvorenih vrata ministrica Pejčinović Burić iznijela je stajalište službenog Zagreba o važnosti legitimnosti izbora u Bosni i Hercegovini te važnosti dijaloga Srbije i Kosova. 'Mi smo izrazili našu zabrinutost da se govori o razmjeni teritorija, jer mislimo da to nije načelo na kojem su poslije Drugog svjetskog rata funkcionirale europske zemlje i da ne bi bilo dobro raditi podjelu po etničkim linijama', kazala je.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK