Juha iz snova...

Direkt Informator GASTRO 2018

 

Bogate juhe odlična su okrijepa za hladnije dane i brzo se pripremaju. 

Ova juha s mesnim okruglicama prepuna je jesenskih mirisa, a može činiti cjelovit glavni obrok.

Sastojci :

  • 500 ml vode
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 100 g ječmene kaše
  • šaka suhih vrganja
  • ½ glavice luka
  • sol
  • papar
  • prstohvat majčine dušice ili ružmarina
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • ulje
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 220 g miješanog mljevenog mesa
  • peršin
  • 50 g slanine
  • kiselo vrhnje za posluživanje
 Ječmena kaša u kombinaciji s vrganjima odiše zemljanim notama, a suhi špek pridonijet će mirisu ovog pravog jesenskog jela.

Mesne okruglice možete napraviti manjima ili većima, ovisno o vašem izboru,

 ali za juhu preporučujem da budu manje do srednje veličine. Koristila sam miješanu junetinu i svinjetinu.

Divnu sezonsku notu dat će suhi vrganji koje je prije uporabe potrebno namočiti u kipućoj vodi. Osim toga, možete koristiti

 bilo koju vrstu svježih gljiva koje prethodno izdinstate na ulju i luku. Ukoliko ovom jelu dodate korjenasto povrće i krumpir, dobit ćete bogato varivo.

Ječam je dobro namočiti u mlakoj vodi dva sata prije uporabe i pustiti ga da nabubri, brže će se skuhati. 

Preporučujem da ga kuhate u temeljcu umjesto samo u vodi, juha će imati bogatiji i u puniji okus. 

Sa začinima se možete poigrati. Majčina dušica dobro će se uklopiti u ovaj obrok,

 a mljevena crvena paprika gotovo je neizostavna u ovakvim kombinacijama.

Ječam namočite u mlakoj vodi dva sata. Suhe vrganje umočite u kipuću vodu i pustite da odstoje 10-ak minuta.

U loncu na ulju popržite sitno sjeckani luk i špek. Dodajte suhe vrganje koje ste nasjeckali.

 Zalijte vodom i temeljcem i dodajte ječam. Dodajte začine i kuhajte 20-ak minuta.

Za to vrijeme napravite mesne okruglice. Pomiješajte mljeveno meso s jajetom, krušnim mrvicama i nasjeckanim peršinom.

 Oblikujte u malene okruglice. Prethodno ih možete kratko popržiti na ulju u tavi,

 pa ih zatim dodajte ječmu. Kuhajte dok se mesne okruglice do kraja ne skuhaju.

Pri posluživanju juhe s mesnim okruglicama, dodajte u tanjur žlicu kiselog vrhnja.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK