Lago novo servis

Uhićeni ugostitelji iz Rijeke i s Krka koji su preko posebnog računalnog programa oštetili državu za 1,4 milijuna kuna

Direkt Informator PRESS 

Uhićeni ugostitelji iz Rijeke i s Krka koji su preko posebnog računalnog programa oštetili državu za 1,4 milijuna kuna

 

Nije prošlo desetak dana od objave kako je policija provela kriminalističko istraživanje nad nekoliko tvrtki i osoba koje se bave ugostiteljskom i slastičarskom djelatnošću zbog sumnje u kaznena djela utaje poreza ili carina, računalnog krivotvorenja i zlouporabe naprava, a temeljem policijske kaznene prijave reagiralo je Općinsko državno odvjetništvo i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv sedmero okrivljenika, ali i tri pravne osobe sa sjedištima u Rijeci, Puntu i Krku, piše Novi list.

Postoji osnovana sumnja da je šestero okrivljenika, sve vlasnici ugostiteljskih objekata na području Rijeke, Krka i Punta od 1. siječnja 2017. do 31. svibnja 2018. s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza od 41-godišnjeg osumnjičenika koji se bavi održavanjem informatičkih sustava kupilo računalne programe za fiskalizaciju. Ti programi omogućavaju da se s već izdanih i naplaćenih računa preko elektroničnih naplatnih uređaja obrišu računalne stavke, koje su potom tako izmijenjene prosljeđivali prema centralnom informacijskom sustavu nadležnog ministarstva.

Osnovano se sumnja da su na opisani način prvookrivljenik, trećeokrivljenik i petookrivljenik svoje pravne osobe okoristili na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 1.407.468,00 kuna, donosi Novi list.

 
 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK