On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Jedan apartman se ne isplati, s dva možeš malo zaraditi, dok uz tri apartmana možemo govoriti o zaradi


BUJANJE APARTMANA NA PULJŠTINI

Jedan apartman se ne isplati, s dva se može malo zaraditi, a S TRI SE MOŽE GOVORITI O ZARADI

ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Apartman mora biti uređen da bi gost uopće poželio odsjesti u njemu. Moraš uložiti, ponuditi neku zanimljivost, a mi imamo i dobru lokaciju. Jedan apartman se ne isplati, s dva možeš malo zaraditi, dok uz tri apartmana možemo govoriti o zaradi, kaže Jasmin Hrvanović, vlasnik osam apartmana u središtu Pule

Nakon višegodišnjeg naglog rasta privatnog smještaja u Puli, ovog ljeta mnogi su se iznajmljivači žalili na rupe u samoj špici. Bujanje apartmana očito je utjecalo na tržište, odnosno korekciju ponude i potražnje. Iz mase je isplivao kvalitetan smještaj koji, bez obzira na cijenu, uvijek privlači gosta, što bi, na koncu, trebalo potaknuti i ostale na ulaganje i podizanje kvalitete cjelokupne ponude. No, neovisno o ulaganju, lokacija bitno utječe na visinu cijena, pa su tako vrlo cijenjeni stanovi u strogom središtu grada koji se u špici prodaju za više od stotinu eura. Vlasnik jednog stana od 46 kvadrata s dvije postelje u Ulici Sergijevaca u špici ga nudi po 110 eura dnevno, a izvan središnje sezone po 70-ak. Skockan stan jednake kvadrature za četiri osobe u užem centru postiže cijenu i od 180 eura po danu.

- Sve su to novouređeni stanovi, dok oni u koje nije uloženo postižu upola manju cijenu, kaže pulski iznajmljivač, te dodaje da je lani ostvario maksimalnu popunjenost od 80 dana. Ove godine sam je skratio sezonu, jer se već početkom rujna vratio u stan koji ljeti iznajmljuje turistima kako bi pojačao kućni budžet. Njegov primjer slijede brojni Puljani ponukani besparicom, nemogućnošću pronalaženja posla ili malim plaćama. Ljeti sele kod roditelja, rodbine ili jednostavno spavaju u šatorima.

Iako su bliže moru, takav cjenovni nivo ne mogu držati apartmani na periferiji grada, koji su držali primat prije nekoliko desetljeća kada je ponuda u centru izgledala kao znanstvena fantastika. Jedna iznajmljivačica kaže da u špici postiže dnevnu cijenu od 50-ak eura, dok je izvan špice takav posao praktički neisplativ s obzirom na količinu uložene energije te ukupan trošak koji prati iznajmljivače. 

Izvor:Glas Istre

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK