Ljetna verzija zapečene tjestenine s ricottom i rajčicom

 Direkt Informator GASTRO

 
thinkstock
Donosimo vam jednostavan recept za zapečenu tjesteninu u kojoj možete uživati nekoliko dana.

Ovaj recept idealan je za dane kada teško pronalazite vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta,

 a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica. Ostatak samo spremite u hladnjak i podgrijte u roku od tri dana.

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 400 g ricotta sira
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g ribanca
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 velike rajčice
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, prema uputstvima na pakiranju.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namastite posudu za pečenje.
  3. Izblendajte ricottu, mlijeko, parmezan, češnjak, sol i papar.
  4. Tjesteninu ocijedite, pomiješajte s narezanom rajčicom i smjesom od ricotte i prebacite u posudu za pečenje.
  5. Prekrijte folijom i pecite otprilike pola sata. Otkrijte, promiješajte i po potrebi dodatno začinite.

 

 

 

Izvor: 
 

 

Poslužite toplo i uživajte!

 

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK