Lago novo servis

Dubrovnik se zaljubio...

FOTO Ovakvu jahtu Dubrovnik još nije vidio

 

ODISEJ PRED DAKSOM
 

Superluksuzna jahta 'Ulysses', najnoviji dodatak floti svjetskih super plovila i jedna je od najcjenjenijih jahti 2018. godine danas je nakratko posjetila Dubrovnik.

'Ulysses' se zadržala u Gružu svega sat vremena kako bi napunila gorivo, te se zaputila u Kotor.

Nakon skoro četiri godine izgradnje, testiranja i opremanja, 116-metarska svjetska istraživačka super jahta nazvana po antičkom junaku Odiseju, napustila je još u lipnju njemačke vode i krenula prema Mediteranu.

Jahta je duga 116 metara, a zanimljivo je da na sebi nosi impresivan izbor brzih plovila i ponuda za dnevna krstarenja. Među njenom 'armadom' nalazi se i 21-metarska jahta Princess 68, koja je dobro osigurana na plovećem divu, a u more je spuštaju dvije masivne palubne dizalice.

Osim plovila, na super jahti se nalazi se i platforma za helikopter Bell 429, a putnicima služi kad prelaze velike udaljenosti na moru. Jahta može primiti 66 osoba, a dizajnirana je posebno za duga putovanja i nemirna mora.

Njena vrijednost procijenjena je na 250 milijuna dolara, a vlasnik luksuzne jahte je Graeme Richard Hart, najbogatiji Novozelanđanin, čija imovina iznosi više od 10 milijardi dolara. Hart se bavi restrukturiranjem tvrtki, a posljednih deset godina usmjerio se na sektor ambalaže papira.

Kružile su i glasine da je Hartovu bivšu jahtu, 107 metara dugu, također imena Ulysses, kupio osnivač Facebooka Mark Zuckenberg, no tu vijest je opovrgnuo glasnogovornik Facebooka.
 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK