OVO MORATE PROBATI....

2016

Sastojci

  • ZA 4 OSOBE:
  • 850 g junećih odrezaka od buta
  • 1 veća glavica luka
  • 2 stapke celera
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 ml bijelog vina
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 1 čili papričica (suha ili svježa)
  • grančica svježeg ružmarina
  • par listića svježe kadulje
  • 2-3 lista lovora
  • sol, papar
  • 1 zelena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • maslinovo ulje
 

Juneći odresci u finom ljutom umaku s paprikama pun su pogodak i ljeti. Kad vam se ne pali pećnica i kad vam se ne stoji uz lonac, ali vam se jede nešto ukusno.

Sve što vam treba za ovo jelo jest dublja tava s neprijanjajućim dnom, nekoliko junećih odrezaka i svježe sezonsko povrće koje će se pretvoriti u fini umak.

Inspiraciju za umak sam našla u receptu za talijansko jelo pollo alla cacciatora – piletina na lovački način, jedan od klasika domaće talijanske kuhinje. Piletinu sam zamijenila junetinom i umak dodatno obogatila trakama mesnate paprike.  I zaljutila čili papričicom jer se ljeto i ljutina vole.

Umak je lagan i aromatičan, nije mu potrebno dodavati brašno niti ga zgušnjavati. Po želji ga možete ispasirati ili izmiksati štapnim mikserom.

Ovo se jelo jednostavno sprema, kuha se na laganoj vatri, u dubljoj tavi koju je s vremena na vrijeme samo potrebno dobro protresti.

juneci-odresci-na-lovacki-detalj

Priprema:

Juneće odreske lagano istucite batom za meso. Luk i celer narežite na tanke listiće.

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i celer te pirjajte 10 minuta. Dodajte protisnuti češnjak, čili papričicu

 (suhu ili svježu), ružmarin i kadulju. Promiješajte pa dodajte juneće odreske koje lagano popecite po 5 minuta sa svake strane.

 Dodajte vino i pustite da se sve pirja jedno 10 minuta, odnosno, dok ne ispari alkohol.

Potom dodajte listove lovora, posolite, popaprite, zalijte pasiranom rajčicom, dobro protresite tavu pa poklopite 

i pustite da se pirja 90 minuta na laganoj vatri. Povremeno protresite i okrenite odreske.

Paprike operite, očistite od sjemenki i naražite na trake. Zagrijte tavu u koju ste kapnuli par kapi maslinova ulja

 i dobro popecite/ispirjajte paprike. Potrebno vam je oko 12-15 minuta.

Kad su odresci gotovi i kad se umak lijepo reducirao, dodajte paprike i pažljivo protresite. 

Pustite da zajedno krčka još jedno 5 minuta.

Poslužite uz kuhanu palentu, rižu ili krumpir kuhan u slanoj vodi.


 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK