Restoran i pizzeria

Slika slomljenog radnika u suzama obilazi zemlju, upravo je doznao da ni danas neće dobiti plaću

 
 
  

SAKRIO SE U KUT I PLAČE

KOLIKO JE ZAPRAVO TUŽNA OVA DRŽAVA

Radnici će štrajk prekinuti kada dobiju plaću za srpanj

Već danima traje štrajk radnika Uljanika koji traže odlazak Uprave i isplatu plaća, a ogorčeni su i na vladajuću stranku u Istri – IDS. Jučer je održan prosvjed pred zgradom Vlade RH, a predstavnici sindikata razgovarali su s premijerom i ministrom gospodarstva. Radnici su se nadali da će dobiti svoje plaće, no to se još nije dogodilo.

Branimir Bunjac iz Živog zida podijelio je na svojem Facebook profilu fotografiju na kojoj se vidi jedan od radnika Uljanika koji slomljen čuči u kutu i plače nakon što je doznao da ni danas neće dobiti plaću.

‘Suze radnika Uljanika nakon što je po završetku pregovora s Vladom saznao da mu ni danas neće biti isplaćena plaća. Neisplata plaća trebala bi biti kazneno djelo, međutim kod nas nitko za ništa ne odgovara. Dokle si to stigla, Hrvatsko?’, pita se Bunjac.

Tisuće radnika na ulicama, građani se pridružuju prosvjedu

Podsjetimo, više od 3500 radnika Uljanika izašlo je jutros iz kruga brodogradilišta na ulice Pule prosvjedujući zbog neisplate plaća.

PREDSJEDNIK UPRAVE ULJANIKA DAO MANDAT NA RASPOLAGANJE: ‘Hajka na mene postala je sredstvo da se otkloni pozornost s bitnih problema’

Uobičajenom rutom od brodogradilišta do Gradske palače krenuo je najveći broj radnika do sada, a povorka je putem postajala sve veće i glasnija jer su joj se usput pridružili i građani.

Štrajk prekidaju kad dobiju plaću za srpanj

Kod Gradske palače obratio im se zamjenik gardonačelnika Robert Cvek. Rekao je da su danas istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić u Zagrebu i čekaju da ih primi ministar gospodarstva Darko Horvat jer, kazao je, “očito premijer nema vremena za njih, nema vremena za Uljanik”.

Prosvjednici su njegovo kratko obraćanje stalno prekidali zvižducima i povicima “Uništili ste Uljanik!”, “IDS mafijo!”, “IDS lopovi!”

Jučer su nakon sastanka u Vladi predstavnici Štrajkaškog odbora Uljanika i 3. maja izjavili kako su dijelom zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što prime plaću za srpanj.

Izvor:Net.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK