Ukusni rižoto od sipa

 

Direkt Informator Gastro

Foto: press
Foto: press

Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto. 

Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.

 

(za 4 osobe)

500 g očišćenih sipa
Crnilo sipe
60 ml maslinova ulja
1 luk (100 g)
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 Temeljac za riblja jela Podravka
250 g Arborio riže Zlato polje 
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žlica nasjeckanog peršina
sir ribanac

1. U 500 ml vode stavite temeljac i zagrijte do vrenja.
2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i popecite do zlatne boje.
3. Dodajte protisnuti češnjak i narezane sipe. Pirjajte uz miješanje 10 minuta.
4. Zatim ulijte vino, dodajte crnilo i rižu. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje temeljcem.
5. Po potrebi posolite, popaprite i dodajte toplu vodu. Rižoto je gotov kad riža bude kuhana (ali ne raskuhana).
6. Rižoto poslužite topli posut naribanim sirom (parmezanom) i ukrasite nasjeckanim peršinom ili cvjetovima lavande.

Savjet: Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je

 važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK