Atlas Rabac - putnička agencija

Istraga traje i proširuje se na druge krajeve.

 

Uhićene časne sestre u Škotskoj 


Škotska policija uhitila je nekoliko časnih sestara i drugih članova osoblja katoličkog doma za djecu zbog seksualnog i fizičkog zlostavljanja djece, prenose agencije.

Policija je uhitila za sad 12 osoba, uključujući časne sestre, i sumljiči se  ih za  fizičko i seksualno zlostavljanje djece u domu  Park u Lanarku, navodi Gardijan.

Policija je u četvrtak objavila da su uhićena još četiri člana osoblja katoličke institucije, od kojih su neke časne sestre, u dobi između 71 i 93 godine. 

"Dvanaest osoba, 11 žena i jedan muškarac u dobi od 62 do 85 godina, uhićeno je zbog zlostavljanja djece. Još četvoro ljudi biće prijavljeno tužiteljima. Istraga je u tijeku i bilo bi neprikladno dalje komentirati", izjavila je policija. 

Optužbe za zlostavljanje djece u domu koje uključuju navode o nekim navodnim ritualima, u fokusu su dugotrajne istrage o seksualnom zlostavljanju djece u dečijim domovima u Škotskoj. 

Žrtve su organizaciji za istraživanje zlostavljanja djece ispričale što su doživljavale , prije nego što je dom zatvoren 1981. godine. 

Žrtve su izjavile da ih je osoblje tuklo, verbalno zlostavljalo, ponižavalo, uskraćivalo im hranu, prisiljavalo da jedu vlastite izlučevine i da su ih neke žene i muškarci seksualno zlostavljali. 

Jedna žrtva ispričala je da je šestogodišnji dječak preminuo u domu zbog teškog premlaćivanja. Druga žrtva kazala je da je jedno djete umrlo nakon što je ostavljeno vani na kiši. 

Obitelji bivših štićenika doma bile su užasnute navodnim otkrićem da je oko 400 djece,navodno sahranjeno u neoznačenim grobovima na obližnjem groblju. 

Više od 11.000 djece bilo je smješteno u domu od 1864. godine do njegovog zatvaranja 117 godina kasnije. Neka su bila siročad, a o drugima su obitelji nisu mogle brinuti. 

Preliminarni izveštaj o zlostavljanju djece , treba da bude uskoro objavljen, a konačna verzija u 10 mjesecu iduće godine. 

Objavljeno je u četvrtak da je policija pokrenula još jednu istragu, protiv katoličkog reda sestara od Nazareta koji je također vodio dječje domove u Škotskoj. 

Istraga traje i proširuje se na druge krajeve.

izvor:N1.

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK