Nema plaće za 4.500 radnika...ODLAZE RADNICI...

Direkt Informator donosi...

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Sindikati su potvrdili, plaće za 4500 radnika u Uljaniku nema i sutra u 7 sati počinje opći štrajk. Radnici će štrajkati na svojim radnim mjestima, potvrdila je predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić nakon danas održanog posljednjeg mirenja Uprave i sindikata.

Za teško stanje u Uljaniku sindikati prozivaju Upravu, koja je najodgovornija za neisplatu plaća, ali i za posve promašen izbor strateškog partnera. "Uprava je izgubila kredibilitet, radnici su izgubili povjerenje. Nisu samo u pitanju radnici, nego i dobavljači i kooperanti. Radnici su ogorčeni jer uprava ne daje prave informacije, možda im se i svjesno lagalo da će plaća biti isplaćena nakn Velike gospe. Ogorčenje raste iz minute u minutu", rekla je Marina Cvitić, a prenosi HRT.

"Ne zna se kad će plaća za srpanj sjesti na račun, najvjerojatnije neće. Bez potpore Vlade RH ništa se neće riješiti. Stečaj nikad nije donio ništa dobro radnicima ni njihovim obiteljima. Nadam se da se premijer zabunio kad je izgovorio riječ 'stečaj'", kazao je Rajko Kutlača iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. Dodao je kako su radnici spremni za štrajk sutra ujutro u 7 sati, jer drugog izbora nemaju. "Mali su izgledi da će postupak mirenja biti uspješan, kaže on.

 UPRAVA ULJANIKA: Nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj

Danas (21. kolovoza 2018.) je završen drugi sastanak mirenja između uprava svih društava ULJANIK Grupe i svih sindikata koji djeluju na obje lokacije, u Puli i Rijeci. Unatoč pozitivnim informacijama kojima raspolažemo, a to je da sve nadležne institucije i strateški partner ulažu maksimalne napore u iznalaženje cjelovitog rješenja za dugoročno funkcioniranje brodogradnje na obje lokacije, i u Puli i u Rijeci, socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj. Sve uprave i svi direktori društava Grupe izražavaju žaljenje zbog kašnjenja plaće te i dalje ulažu maksimalne napore da se ovaj problem razriješi što brže. U potpunosti svjesni tereta života bez plaće koji nose svi radnici Grupe te pritiska i odgovornosti koji je na sindikatima, uvjereni smo da će sutrašnjim legalnim i legitimnim štrajkom svi radnici Grupe na dostojanstven način iskazati svoja očekivanja. 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK