ZATVORILI SU I KĆER...

ZATVORILI SU I KĆER

Popila čašu vina u avionu pa završila u zatvoru

Popila čašu vina u avionu pa završila u zatvoru: 'Zaplijenili su mi putovnicu i ne mogu kući'
Facebook

Ellie Holman (44) uhićena je na aerodromu u Dubaiju zato što je popila čašu vina tijekom 8-satnog leta, javlja Daily Mail.

Zubarica i majka troje djece iz Engleske kaže da su je držali u kipućem i smrdljivom pritvoru u aerodromu te da nije smjela kontaktirati svog muža Garyja. A u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mogla bi provesti godinu dana čekajući da se njezin slučaj riješi.

Ova situacija ju je koštala oko 30.000 funti (preko 250.000 kuna) zbog pravnih pristojbi i troškova. Dodaje da je morala privremeno zatvoriti stomatološku ordinaciju te da su potrošili cijelu obiteljsku ušteđevinu. 

Njezina noćna mora započela je kada je izašla s leta Emirates Airlines iz Londona za Dubai 13. srpnja. Za vrijeme leta poslužena joj je čaša crnog vina uz obrok. Posluživanje alkohola je standardna praksa za letove ove aviokompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva do Dubaija.

Kada je sletjela, dužnosnik za imigraciju ispitao je doktoricu Holman o njezinoj vizi jer, kako je rekao, nije valjana. Njoj je to bilo čudno jer je već nekoliko puta posjetila Emirate na što je dužnosnik odgovorio kako njezina viza vrijedi samo za jedan posjet te da mora odmah kupiti kartu za nazad i vratiti se u London.

Zubarica je "nepristojnog" dužnosnika zamolila da joj dozvoli da se prijavi za novu vizu na aerodromu jer je njezina devetogodišnja kćer s kojom je išla na odmor iscrpljena. "Nezamislivo mi je bilo da kupim drugu kartu i krenem na još jedan dugi put", kaže Holman.

Nakon nekog vremena, dužnosnik se razljutio i odbio odgovoriti na njezina pitanja. Zatim ju je pitao je li pila alkohol. "Rekla sam mu da sam popila čašu crnog vina u avionu. Dobila sam je besplatno od stjuardesa.“

Ono što joj je odgovorio potpuno ju je šokiralo. Posjedovanje alkohola, čak i ako se konzumira, zločin je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dužnosnik je postajao sve uzrujaniji pa je Holman odlučila snimiti kako bi imala dokaz o njegovom bezobraznom ponašanju.

U nekoliko sekundi okružili su je policajci i rekli da je snimanje dužnosnika zračne luke protuzakonito. Nju i kćer su odveli u ćeliju prilikom čega su im oduzeli mobitele i putovnice.

U policijskoj postaji su joj uzeli naušnice i otrgnuli ekstenzije za kosu te napravili alkotest. Policajci su pričali arapski, a kada je Holman zamolila vodu i hranu odbili su je. Muškarac u prljavoj, bijeloj, laboratorijskoj kuti izvadio joj je krv, a test je pokazao 0,04% alkohola u krvi.

Inače Šveđanka, Ellie Holman i njezina kćer morale su spavati u kantini koju su koristili i drugi zatvorenici. Tijekom tog perioda nisu jele, bile su prestrašene te joj nitko od zaštitara nije htio pomoći. Štoviše, podrugljivo su se smijali. 

"Hrana je smrdjela kao trulo smeće. Bibi i ja se nismo mogle natjerati da je probamo. Bila sam budna sva tri dana".

Tvrdi da joj nisu htjeli dati jastuk i drugu odjeću te da je bila prisiljena čistiti toalete i pod. Bibi je bila u stanju šoka i nikako ju nije mogla utješiti. Kako bi utješila kćer čitala joj je knjige. "Moja mala curica je morala ići na WC u ćeliji. Nikad nije plakala kao tada.", govori ogorčena majka.

Osim što nije smjela nazvati muža, nije smjela primati posjete prijatelja. Zabrinuti otac otišao je u Dubai, a drugo dvoje djece (8 i 9 godina) ostavio je kod rođaka u UK. Ellie je na kraju puštena iz pritvora uz jamčevinu, no ne smije napustiti zemlju. Trenutno je kod prijatelja u Dubaiju, a Bibi je otišla kući s tatom.

Gary je kazao kako je Ellie je pametna, profesionalna osoba i izvrsna majka koja nikad ne bi namjerno prekršila zakon. "Ovo je razorno za cijelu obitelj. Bibi se veselila plaži i igranju u moru. Nadam se da će ovo biti gotovo uskoro kako bismo svi mogli ponovno biti zajedno“

Ono što se svi pitaju je zašto Emirates Airlines poslužuju alkohol u avionima.

Radha Stirling, direktorica britanske nevladine organizacije za ljudska prava "Detained In Dubai" zastupa Ellie. Poručila je kako Emirati namjerno održavaju zavaravajuću fasadu da je konzumacija alkohola savršeno legalna za posjetitelje. Alkohol se poslužuje u barovima u zračnoj luci, hotelima, restoranima i klubovima. Stoga se ne mogu kriviti turiste što vjeruju da su Emirati tolerantni prema zapadnim navikama konzumiranja alkohola, ali to je daleko od stvarnosti.

Svakom turistu je potpuno protuzakonito da imaju bilo kakvu razinu alkohola u krvi. Protuzakonito je konzumirati alkohol u baru, hotelu i restoranu, a ako se udahne, ta će osoba biti zatvorena.

David Haigh, partner ove nevladine organizacije dodao je kako je srcedrapajuće vidjeti majku i dijete uhićene zbog nečeg tako trivijalnog kao što je čaša vina,

 prenosiDaily Mail. 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK