Vlasnik Njujorške burze (NYSE) širi horizonte, do kraja godine počinje trgovanje bitcoinom

 

Vlasnik Njujorške burze (NYSE) širi horizonte, do kraja godine počinje trgovanje bitcoinom

 

Direkt Informator
 
Representations of the Ripple, Bitcoin, Etherum and Litecoin virtual currencies are seen on a PC motherboard in this illustration picture, February 14, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
Dado Ruvic / REUTERS
 

The Intercontinental Exchange (ICE), vlasnik New York Stock Exchange (NYSE),  njujorške burze kapitala, najavio je kako će u studenom ove godine započeti trgovati trgovanjem „futuresima“ kriptovalute bitcoin. Pritom će utemeljiti posebnu novu kompaniju koja bi, prema pisanju svjetskih poslovnih medija, za misiju imala forsiranje bitcoina i digitalnih valuta kao mainstream financijske imovine.

Nova platforma za trgovanje bitcoinom — Bakkt — razvijena je u suradnji s Microsoftom, Starbucksom (koji je prihvatio bitcoin kao sredstvo plaćanja) i BCG-om. Bakkt će integrirati američko futures tržište kojim operira ICE s klirinškom kućom, a još uvijek se čeka dobivanje dozvole američkih tržišnih i financijskih regulatora. Analitičari ističu kako bi ICE-ovo formalno „pokroviteljstvo“ nad burzovnim listanjem bitcoina moglo institucionalne investitore, velike umirovljeničke fondove i osiguravatelje učiniti manje skeptičnim prema ulaganju u kriptovalutu.

„Bakkt je dizajniran tako da omogućava fleksibilni ulazak u trgovanje bitcoinom za institucionalno, trgovačko i potrošačko participiranje u digitalnoj imovini, promovirajući veću efikasnost, sigurnost i korisnost“, ustvrdio je tim povodom Kelly Loeffler, glavni izvršni direktor Bakkta, čiji su investitori i Microsoftova podružnica M12, Fortress, Susquehanna, Pantera Capital i Galaxy Digital.

 

On ističe kako će regulirano, institucionalizirano, transparentno i integrirano tržište digitalnom imovinom dovesti do većeg povjerenja u digitalnu imovinu na globalnom tržištu. Cijena bitcoina je trenutno 7.500 dolara, dok je najveća cijena bila 20 tisuća dolara, a švicarska USB investicijska banka je nedavno objavila analizu prema kojoj bi bitcoin morao dosegnuti vrijednost od 213 tisuća dolara ako bi želio zamijeniti ponudu američkih dolara.

 Američki regulator „Commodity Futures Trading Commission“  je do sada bio vrlo kritičan prema institucionalnoj upotrebi bitcoina i bit će zanimljivo vidjeti njegovu reakciju na ovakav zahtjev ICE. 

 

  • Izvor:Jutranji list

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK