Ovo je prvak svijeta!

 Direkt Informator Gastro 2018

Nutella cheesecake: Ovo je prvak svijeta!

Nutella-cheesecake
Jelena Markota
Cheesecake je popularan desert koji dolazi u mnogo različitih varijacija, a vjerojatno sve ljubiteljice kolača u bilješkama imaju označene svoje omiljene recepte za ovu slasticu.

Danas vam donosimo najdražu kombinaciju naše blogerice, cheesecake sparen s još jednom slatkom zvijezdom – Nutellom. Za pripremu ovog dekadentnog kolača ne treba vam pećnica, a prikladan je i za blagdanski stol.

Sastojci (za kalup promjera 16 cm):

Za bazu:

  • 150 g Oreo keksa
  • 40 g Nutelle
  • 40 g rastopljenog maslaca
  • 30 g tostiranih lješnjaka

Za punjenje:

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 250 g mascarponea
  • 60 g krem sira
  • 5 g želatine
  • 80 g Nutelle
  • 40 g tamne čokolade
  • 2 dl šlaga

Čokoladna jaja za dekoraciju. 

Nutella-cheesecake | Author: Jelena Markota

Jelena Markota

1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.

2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.

3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.

4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.

5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.

6. Ukrasimo po želji.

 

Jelenu možete pratiti i na njenom blogu Cooking with the cat.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK