TOP RIŽOTO I POHANE TIKVICE..

 RECEPTI Direkt Informator/ 18101 PRIKAZA

Nikada dosta tikvica - pohane i na rižoto!

Thinkstock
Tikvice su jedne od najcjenjenijeg proljetno - ljetnog povrća. Na tržnice početkom lipnja stižu prvi primjerci mladih tikvica,
 a kuhari uglavnom savjetuju da ih pripremate mlade jer, što su starije, postaju neukusne i gorke.

Poznati chef Berislav Lacković s dva lagana jela uveo nas je u ljetnu sezonu pripremanja tikvica. Istaknuo je kako prilikom

 kupovine tikvica treba paziti da sutvrde, neoštećene i lijepe zelene boje. Pripremio je iznimno jednostavan rižoto od tikvica i pohane tikvice za one alergične na jaja ili gluten.

"Za sve koji moraju izbjegavati jaja ili gluten, savršen način pohanja je s brašnom od slanutka. U njemu možete pohati bilo koje

povrće ili jabuke za desert", ističe Berislav te savjetuje svima da iskoriste rijetke primjerke cvjetova mladih tikvica koji su odlični

 pohani ili punjeni različitim nadjevima. Za rižoto savjetuje da ga pripremate na poriluku jer bude kremastiji. Kroz ova jela Berislav Lacković

 želi se vratiti na ono što se upotrebljava kod nas poput slanutkovog brašna koje je iščezlo uz dodatak domaćeg vinaigretta od maline.

berislav lacković tikvice.jpg | Author:

Pohane tikvice bez jaja

Sastojci za 4 osobe:

  • 0,60 kg tikvica
  • 0,15kg brašna od slanutka
  • Sol papar po želji
  • 0,15l ulja suncokretovog

Priprema:

  1. Od slanutkovog brašna, vode i soli napravite tijesto kao za palačinke. Tikvice narežite na ploške.
  2. Začinite solju i paprom, umočite u tijesto i pohajte u dubokom ulju.
  3. Pohane tikvice poslužite uz lisnatu salatu začinjenu octom od maline ili jabučnim octom, maslinovim uljem i ribanim parmezanom te čipsom od celera.

rizoto od tikvica.jpg | Author:

 

 

Rižoto od tikvica

Sastojci:

  • 0,20 kg tikvica 
  • 0,20 kg riže arborio
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 0,07 kg parmezana 
  • Sol i papar po želji



Priprema:

  1. Luk i češnjak sitno isjeckate te na malo maslinovog ulja lagano prepržite. Dodate tikvice na kockice, rižu prodinstate.
  2. Podlijete juhom ili povrtnim temeljcem i kuhate 20 min uz stalno miješanje i lagano podlijevanje.
  3. Na kraju rižoto ukrasite pečenim ploškama tikvica i parmezanom.
 
   Izvor:Gastro.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK