Tajna je otkrivena

Tajna je otkrivena

Poznati bankar otkriva dva savjeta kako doći do njegova bogatstva od 18 milijardi dolara

 
Zagreb, 291009.
ilustracija za stednju: novac, racuni, kasica prasica, financije, usteda.
Foto: Srdjan Vrancic / Jutarnji list
Srđan Vrančić / Hanza Media

 

Milijarder John Augustine, direktor Huntington banke, odlučio je podijeliti dva jednostavna savjeta kako biste došli blizu njegova bogatstva koje se procjenjuje na 18 milijardi dolara.

Prvi je da svakako mislite na vlastitu mirovinu i stavljate dovoljno novca sa strane za dane kada više nećete moći raditi.

 

- Koliko biste trebali stavljati sa strane? Ako je moguće, 10 do 15 posto bruto plaće bi svaki mjesec trebali odvajati za mirovinu. Ako vam treba neko vrijeme da dođete do tog postotka, postupno povećavajte kroz godine – rekao je John Augustine za Business Insider.

Drugi savjet je – ulažite! Pratite dionice, tržišta, a Augustine predlaže i formulu kojom možete izračunati koliko trebate uložiti: od broja 120 oduzmite svoje godine i to je minimum uloga koji trebate imati u dionicama. Iza svega stoji to da trebate ulagati više dok ste mlađi i skloniji riziku.

Dobru ideja za tvrtku u koju ćete uložiti je pogledati vlastite račune.

- Kada maknete stanarinu i kredite, kome plaćate najviše račune? E to je tvrtka u koju morate uložiti. Ona će očito uvijek imati dobre prihode i sigurno ćete dobiti dobru dividendu - naglasio je milijarder.

Prije deset godina, kada su se ljudi žalili na preskup plin i gorivo, on im je savjetovao da ulože u Exxon jer će barem zaraditi na svojoj vlastitoj muci.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK