Kockanje kao droga i prostitucija u selu su strogo zabranjeni, ne postoje klubovi, barovi...

 

Ovdje žive samo bogataši, ali ne smiju otići

 Direkt Informator/2018/
Selo HuaxiSCREENSHOT YOUTUBE
 
Građani milijunaške utopije izgrađene na par kilometara kvadratnih žive kao "bubreg u loju", no ne smiju razgovarati s medijima ni napustiti selo

Selo Huaxi u Kini predstavlja pravi misterij, ono je najbogatije mjesto u Kini i za većinu građana te zemlje ono je svojevrsni komunistički raj. Najpoznatijem po užasno visokom životnom standardu, to se mjesto odvaja od ostatka Kine i iz 55 godina pretvorio se iz ruralnog zaseoka u pravi mali luksuz.

No, kako su se obogatili i kako troše novac nisu informacije do kojih je lako doći - budući da je stanovnicima Huaxia zabranjeno razgovarati s medijima, rijetko i međusobno razgovaraju, a čak im je zabranjeno i napuštati ga - jer ako napuste selo gube sve što su ikada stekli i ostaju bez ičega. 

Krajem 50-ih prošlog stoljeća Huaxi je imalo samo oko 600 stanovnika, a procvat je omogućio Wu Renbao, nekadašnji tajnik Komunističke partije koji je razvio plan obogaćivanja, osnovao preko 12 tvrtki, potaknuo rad sa sirovinama poput alumijem...

Huaxi koji se nalazi u provinciji Jiangsu poznato je i pod nazivom "Prvo selo pod nebom", a danas ima oko 2000 registriranih stanovnika koji svi žive u identičnim vilama sagrađenim po uzoru na inozemne, ali i svi navodno imaju 250 tisuća dolara u banci.

Simbol sela

U selu se nalazi čuveni Svjetski park s repilikama svih slavnih građevina iz svijeta poput Kipa slobode, opere iz Sydneya, Kineskog zida., kao i nov neoboder od 328 metara visine i 60 katova. U neboderu je hotel s 826 soba, a u njegovom prizemlju nalazi se kip bika napravljen od čistog zlata.

Damo vam novac, ali ga ne smijete nositi van

Ipak, neki govore kako život u selu milijunaša nije sve tako bajno - moraju raditi sedam dana u tjednu, najčešće u industrijskom sektoru. Osim toga, i brojka stanovnika je upitna - osim 2000 registriranih koji su potomci obitelji iz prošlog stoljeća, puno je "dotepenaca" koji ne uživaju u luksuznim automobilima, plaćama i vilama. Njih je navodno na desetke tisuća - na svega jednom kilometru kvadratnom.

Povlašteni stanovnici sela također ne mogu napustiti selo, odnosno ako to učine - izgubit će sve bogatsvo i novac ne mogu ponijeti sa sobom, pa je upitno koliko su zapravo osobno bogati, a što pripada gradu.

Kockanje kao i droga u selu su strogo zabranjeni, ne postoje klubovi, barovi...

Izvor:Express.hr

DIREKT INFORMATOR


 

  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK