ZAVLADALA JE PANIKA....

Veliki pad bitcoina,  izgubio 20 posto vrijednosti i nastavlja padati...

Foto: 123rf

VRIJEDNOST najpopularnije kriptovalute bitcoina dramatično je pala u odnosu na rekordnu cijenu koju je držala u prosincu 2017.

Nakon višednevne negativne serije koja je valutu oslabila za 20 posto, danas je cijena bitcoina u odnosu na dolar porasla za 3 posto, na 6.496. No u odnosu na početak godine današnja cijena predstavlja minus od 51 posto, dok pad u odnosnu na povijesni maksimum (19.511 dolara) iznosi 67 posto.

Nema više ushićenja ni pozitivnih vijesti

''Stvari su se promijenile za bitcoin i za svijet kriptovaluta. Nestalo je ono početno ushićenje, nema više pozitivnih vijesti i ljudi samo čekaju da ga prodaju'', komentirao je Bloombergu Crag Erlam, analitičar u londonskoj tvrtki Oanda.

Bloomberg ovaj posljednji pad u cijeni dovodi u vezu sa studijom koja govori da je bilo potencijalnih manipulacija u cijeni s kriptovalutom tether i burzom kriptovaluta Bitfinex, u prosincu 2017. godine, kada je bitcoin dosezao vrhunce. Prema istraživanju teksaškog sveučilišta, moguće je uočiti uzorak veće kupovine tethera, druge popularne kriptovalute, na skok bitcoina u trenucima njegovog najvećeg rasta. To je istraživanje bilo dovoljno uvjerljivo i za američko Ministarstvo pravosuđa da pokrene kaznenu istragu u slučaju manipulacija cijenama bitcoina i ostalih kriptovaluta. 

Istraživanje pod naslovom Is bitcoin Really Un-Tethered? sugerira da je cijena bitcoina umjetno napuhivana kroz manipulacije na platformama za kupovinu, piše The Independent, koji navodi još jedan razlog za pad cijene.

To je izvještaj u kineskom dnevnom listu People's Daily u kojem se navodi da će Kina nastaviti s pritiskom na ilegalno prikupljanje sredstava putem platformi za kriptovalute. 

Direkt Informator
 
Izvor: The Independent
prijevod transsplad

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK