ZAVLADALA JE PANIKA....

Veliki pad bitcoina,  izgubio 20 posto vrijednosti i nastavlja padati...

Foto: 123rf

VRIJEDNOST najpopularnije kriptovalute bitcoina dramatično je pala u odnosu na rekordnu cijenu koju je držala u prosincu 2017.

Nakon višednevne negativne serije koja je valutu oslabila za 20 posto, danas je cijena bitcoina u odnosu na dolar porasla za 3 posto, na 6.496. No u odnosu na početak godine današnja cijena predstavlja minus od 51 posto, dok pad u odnosnu na povijesni maksimum (19.511 dolara) iznosi 67 posto.

Nema više ushićenja ni pozitivnih vijesti

''Stvari su se promijenile za bitcoin i za svijet kriptovaluta. Nestalo je ono početno ushićenje, nema više pozitivnih vijesti i ljudi samo čekaju da ga prodaju'', komentirao je Bloombergu Crag Erlam, analitičar u londonskoj tvrtki Oanda.

Bloomberg ovaj posljednji pad u cijeni dovodi u vezu sa studijom koja govori da je bilo potencijalnih manipulacija u cijeni s kriptovalutom tether i burzom kriptovaluta Bitfinex, u prosincu 2017. godine, kada je bitcoin dosezao vrhunce. Prema istraživanju teksaškog sveučilišta, moguće je uočiti uzorak veće kupovine tethera, druge popularne kriptovalute, na skok bitcoina u trenucima njegovog najvećeg rasta. To je istraživanje bilo dovoljno uvjerljivo i za američko Ministarstvo pravosuđa da pokrene kaznenu istragu u slučaju manipulacija cijenama bitcoina i ostalih kriptovaluta. 

Istraživanje pod naslovom Is bitcoin Really Un-Tethered? sugerira da je cijena bitcoina umjetno napuhivana kroz manipulacije na platformama za kupovinu, piše The Independent, koji navodi još jedan razlog za pad cijene.

To je izvještaj u kineskom dnevnom listu People's Daily u kojem se navodi da će Kina nastaviti s pritiskom na ilegalno prikupljanje sredstava putem platformi za kriptovalute. 

Direkt Informator
 
Izvor: The Independent
prijevod transsplad

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK