Ljetna kuhinja...Mladi krumpir i jaja s prženom pancetom

Mladi krumpir i jaja s prženom .....

Mladi krumpir i jaja s prženom pancetom
13lipanj
2018

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 70-100 g pancete
  • 1 kg mladog, sitnijeg krumpira
  • 4 jaja
  • par grančica svježeg kopra
  • par grančica mikrozelenja graška
  • prstohvat krupne morske soli
  • Za dresing:
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice senfa
  • 1 žličica meda
  • 1 režanj češnjaka
  • prstohvat soli
 

Ako ste jedva dočekali mladi krumpir, a volite i svježi kopar,

 kuhana jaja i slasnu slaninu, zašto ih ne biste spojili u jedno jelo? 

Osim što je vizualno jako privlačno, osvaja i okusom.

Mladi krumpir i mirisni svježi kopar upravo su u sezoni, dok je jajima i slanini sezona baš uvijek,

 tijekom čitave godine.

Svim ljubiteljima salate od krumpira ovo će jednostavno i aromatično jelo biti pun pogodak.

 Na njega neće ostati ravnodušni ni oni koji vole salatu od jaja.

Listići pržene pancete ovoj salati daju posebni šmek te je na brzinu pretvaraju u obrok koji je i u više od same salate. 

Ona postaje samostalno jelo koje možete poslužiti i toplo kao ranu večeru. Ako je pripremite ranije i dobro ohladite,

 imat ćete bogat i zasitan ručak koji možete ponijeti na posao.

Ako ipak smatrate da je ovo jelo samo salataposlužite je uz vama draga mesna jela

 bilo iz tavepećnice ili s roštilja. Ne zaboravite istostirati dovoljno kruha.

Za dodatnu aromu u klasični vinaigrette dresing je dodano par žličica senfa, žličica meda i jedan protisnuti režanj češnjaka.

 Sve je na kraju začinjeno sitno sjeckanim svježim koprom i slatkim mikrozelenjem graška.

mladi-krumpir-jaja-slanina-02

Priprema:

Mlade, sitnije krumpire dobro operite, izribajte žicom, ali ih nemojte guliti. 

Pripazite da krumpiri budu podjednake veličine kako bi se ravnomjerno skuhali.

Krumpire stavite u lonac i zalijte vodom tako da voda prekriva sve krumpire. Kad voda zakuha dodajte prstohvat soli i kuhajte oko 30 minuta,

 odnosno dok krumpiri ne budu lijepo kuhani. Pazite da ih ne prekuhate. Krumpire ohladite.

Jaja stavite u hladnu vodu i kad voda zakuha, kuhajte ih 7 minuta.

 Jaja dobro ohladite pa kasnije i ogulite.

Slaninu narežite na tanke manje listiće. Dobro zagrijte suhu tavu pa na njoj uz stalno

 miješanje ispržite slaninu dok ne postane hrskava (oko 5 minuta).

 Ostavite sa strane da se slanina ohladi.

Pripremite dresing. U zdjelicu stavite maslinovo ulje, ocat, senf i med pa metlicom ili

 vilicom sve dobro izradite u gustu ujednačenu emulziju. 

Posolite pa dodajte protisnuti ili sitno sjeckani režanj češnjaka. Sve dobro izmiješajte.

 Po želji dodajte i malo papra ili čili pahuljica.

Krumpire prerežite po pola pa ih stavite u dublju zdjelu, prelijte s polovicom dresinga pa

 pažljivo izmiješajte. Potom dodajte jaja, također, 

prerezana po pola. Dodajte slaninu i sitno sjeckani kopar.

Sve još jednom prelijte ostatakom dresinga pa na kraju dodajte mikrozelenje graška.

 

Izvor:Volim meso.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK