BLOKADA FACEBOOKA


  • DIREKT INFORMATOR/2018

Oceanijska državica mjesec dana blokira Facebook radi eksperimenta

Papua Nova Gvineja je u svrhu posebnog eksperimenta odlučila na 30 dana blokirati pristup Facebooku; nastojati će se izolirati lažni profili i procijeniti utjecaj blokiranja te mreže na korisnike

Oceanijska državica Papua Nova Gvineja odlučila je u svrhu posebnog eksperimenta na 30 dana blokirati pristup Facebooku. Taj potez je zamišljen kao eksperiment kojim se nastojati utvrditi efekte koje na tamošnje građane uzrokuje blokiranje najpoznatije svjetske društvene mreže, ali i iskoristiti tu priliku za uklanjanje lažnih profila koji šire lažne lokalne vijesti.

Prema riječima tamošnjeg ministra za komunikacije, Sama Basila, jednomjesečno blokiranje Facebooka iskoristiti će tamošnji Zavod za komunikaciju i informacijske tehnologije i tamošnji Nacionalni institut za istraživanja za identifikaciju potencijalnih lažnih korisničkih računa te "stvaranja sigurnog i kvalitetnog okruženja uz odgovorno korištenje" za korisnike sa stvarnim korisničkim računima i podacima.

Također, ovaj projekt nastao kao dio borbe protiv cyber kriminala uključuje i promatranje utjecaja blokiranja Facebooka na same korisnike te mreže. Zasad još uvijek nije poznato kada bi se eksperiment trebao početi provoditi.

Izvor:Bug.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK