Ako je netko dobar na papiru, ne znači da je dobar za tebe

SERIJA ZA SVA VREMENA SLAVI 20 GODINA

Deset životnih lekcija koje smo naučile gledajući 'Seks i grad'

 
Deset životnih lekcija koje smo naučile gledajući 'Seks i grad'
Profimedia
 

Direkt Informator/2018

Četiri curke koje traže ljubav i svoje mjesto u životu promijenile su televiziju i živote generacija 

Prva epizoda danas kultne serije "Seks i grad" emitirala se 6. lipnja 1998. godine na HBO-u i odmah pokrenula revoluciju. Žene koje se seksaju kao muškarci? Nečuveno! Carrie, Charlotte, Miranda i Samantha u kratkom su vremenu postale inspiracija mnogim ženama diljem svijeta, a i danas, 20 godina kasnije, obožavaju je i na njihovim pogreškama uče generacije.

Danas je prilično drugačije biti single u 20-ima i 30-ima i imamo puno serija koje se bave sličnim problemima, kao što su "Girls", "Insecure", "Broad City", "Two Broke Girls"... No, "Seks i grad" je zauvijek i možemo ga gledati bilo kada. Uz servis HBO GO to je još jednostavnije, jer sve epizode svih šest sezona možete gledati bilo kad i bilo gdje, a prvih mjesec dana to radite potpuno besplatno.

 

Za sve one koji su zaboravili avanture Carrie, Charlotte, Mirande i Samanthe, kao i one koji će tek zaroniti u njihov svijet, donosimo deset lekcija koje smo naučile kroz pogreške curki iz serije.

Ne prilagođavaj se muškarcu da bi ga usrećila

Sjećate se kad je Carrie bila s Petrovskim i svima je bilo jasno da se potpuno izgubila? Njoj je to sinulo tek kad je izgubila ogrlicu sa svojim imenom. Pokušala se preseliti u Pariz i zaboraviti svoju karijeru, podržavati njega i prilagoditi mu se u svakom pogledu. No, to nije moglo ići daleko.

Sjećate se i kad je otišla s Aidanom na selo iako je znala da nije tip cure za selo? Ali, on je bio i htio je da i ona bude takva. Opet nije išlo.

Da ne spominjemo frustriranog pisca Bergera koji je silno htio biti pametniji i uspješniji od Carrie, ali nije mogao. Žao mu je. Nemojte ga mrziti. (Šalimo se, možete ga mrziti.)

 

Nemojte se praviti da ste nešto što niste samo zato da bi se muškarac osjećao bolje ili sigurnije. Ako je pravi za vas i ako vas voli podržavat će vas baš kao što vi nega podržavate.

Slušaj svoju intuiciju

Ako sve na prvi pogled izgleda super, ali imate osjećaj da nešto ne valja, vjerojatno ste u pravu. Npr., Charlotte je znala da brak s Treyom neće uspjeti nakon što se nisu uspjeli poseksati noć prije vjenčanja. Pitala je Carrie je li to normalno jer je htjela da ju netko razuvjeri. I opet - nije uspjelo.

Samantha je također znala da Robert nije dobar za nju i da s takvim tipom ne treba ulaziti u dublji odnos, ali je napravila grešku i kasnije patila.

 

Pazite i slušajte što vam govori glasić iznutra. Ako ne valja, uglavnom ćete znati. Nemojte se zavaravati.

Ne obaziri se na mišljenje okoline

Nije bitno što o tvom životu misle ljudi koji te ne poznaju i koji su ti nebitni. Ako nekoga voliš i imate zdravu vezu, je li stvarno problem što je on niži od tebe? Ili što ti zarađuješ više od njega? Ako vama takve banalnosti ne predstavljaju prepreku, ne bi trebale ni drugima.

 

Uvijek se sjetite kako je Samantha nepokorna pred mišljenjem društva. Radi ono što želi jer sama zna što je dobro za nju.

Kao što je svojedobno izjavila: Kad bih se brinula što svaka kuja u New Yorku misli o meni, ne bih izlazila iz kuće. Primjenjivo je za sve gradove.

Ok je željeti imati djecu i obitelj - i ok je ne željeti to isto

'Seks i grad' jest feministička serija i kad je tek krenula napravila je revoluciju. Možda zvuči čudno, ali dotad je bilo neshvatljivo da se žene seksaju bez osjećaja, da s 30 ne maštaju o tome da se udaju i rađaju djecu i da žele seks i u njemu uživaju baš kao i muškarci.

 

Normalizirala je ideju da se ne mora svaka žena udati i imati dijete - ali i da je ok željeti i jedno i drugo.

Mijenjaj se samo ako ti to želiš

Aidanu je smetalo što Carrie puši pa je zahtijevao da prestane. Ona nije htjela prestati, ali ipak jest zbog njega. I bila je nesretna. Kasnije, kad je sama odlučila ostaviti se cigareta uspjela je. Isto tako, Faca nije htio ozbiljnu vezu s Carrie na početku i koliko god ona inzistirala na tome, on se nije mogao promijeniti - sve dok sam nije htio biti drugačiji.

 

Ako nam netko nameće nešto, to neće proći dobro. Naravno da ne treba biti tvrdoglav i nikad ne promijeniti ništa na sebi. Svatko od nas ima minusa i loših strana koje bi bilo dobro ispraviti. Ali, svatko to mora riješiti sam sa sobom i odlučiti.

Nemoj pristajati na to da budeš druga

Dok je očajnički htjela Facu, Carrie je pristala biti njegova ljubavnica dok je on bio u braku s Natashom. Završilo je tako da je ponizila nju, Aidana i samu sebe. Nije baš vrijedilo toga, zar ne? Poanta priče - i cijele povijesti odnosa Carrie i Face, uostalom - je da će onaj koji želi biti s tobom pronaći načina da to i ostvari.

 

Nema potrebe da pristajete da budete druga po redu. Vi ste premija - tako se i ponašajte.

Ne osuđuj druge žene zbog njihovih izbora

Carrie je bila u šoku kad je uhvatila Samanthu kako oralno zadovoljava dostavljača, Charlotte je osuđivala Carrie kad je varala Aidana s Facom, Miranda je osuđivala Charlotte kad je odlučila ne raditi nakon što se udala... Uvijek postoji nešto zbog čega možeš osuđivati druge.

 

No, na kraju svatko živi svoj život i donosi svoje odluke, a ako to ne utječe izravno na našu dobrobit, onda stvarno nije nešto u što bismo se trebali miješati. Podržite svoje frendice u njihovim izborima. Ako znate da rade nešto loše, obavezno upozorite, samo zapamtite - ne možete živjeti njihov život.

Ako je netko dobar na papiru, ne znači da je dobar za tebe

Charlotte je skoro izgubila Harryja jer je mislila da je predobra za njega. S druge strane, nikako se nije mogla pomiriti s time da brak sa savršenim Treyom ne ide. Sjećate li se prezgodnog doktora koji je Mirandi rekao da je voli, a ona se vratila Steveu? Liječnik je bio apsolutno savršen na papiru - zgodan, uspješan, inteligentan, zabavan i zaljubljen u Mirandu preko ušiju. Ali, Steve je bio "the one".

Lekcija: savršenstvo na papiru ne znači ništa, osjećaji su ono što se broji. I s papirom nikad nećete biti sretni

Lijepo je biti u vezi, ali ponekad je tako dobro biti single. Što je još važnije - da bi imao zdravu i zrelu vezu, moraš prije toga biti sretan. Zadovoljstvo sobom i vlastitim životom preduvjet je za dobru vezu. I da, zvuči kao floskula, ali zaista nije - pitajte sve koji su u sretnim i stabilnim vezama. Nitko vas neće usrećiti ako sami niste sretni.

 

Nitko vas neće uvjeriti da ste lijepi, pametni i sposobni ako to već sami ne znate. Veze su super, ali baš kao što Carrie zaključi - ponekad je najvažnija ona koju imate sami sa sobom.

Prijateljice su važnije od frajera

Trebamo li reći išta više? Ovo je pravilo koje vrijedi zauvijek. Nijedan muškarac neće nam dati toliko sigurnosti i sreće kao iskreno prijateljstvo.

Naravno da treba razviti prijateljstvo s dečkom ili mužem, ali ne zaboravite na prijateljice koje su s vama bile i kad njega nije bilo ni u planu.

Izvor:100 posto

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK