Je li pred nama 'ljeto bez ljeta'?

Dugoročna prognoza: Je li pred nama 'ljeto bez ljeta'?

Dugoročna prognoza: Je li pred nama 'ljeto bez ljeta'?Izvor: AccuWeather

Iako temperature na jugu Jadrana već danima prelaze 30, i toplo je i u noćnim satima, konkretno, u Dubrovniku, već dvije noći čak 23, dalo bi se raspravljati o "ljetu" koje je stiglo prije vremena.

 

Viši atmosferski slojevi bogati su vlagom, zbog čega je čest razvoj konvektivne naoblake, i posljedica su pljuskovi, i grmljavina.

Zanimljivo je spomenuti da će nestabilno biti do daljnjeg, štoviše, od sredine tjedna pljuskovi će biti i izraženiji, lokalno obilniji, i ponovno će se povećati vjerojatnost za razvoj opasnih oluja.

Kako bi situacija bila još zanimljivija, istaknimo da je vrlo slična i dugoročna prognoza, barem ona američke tvrtke Accuweather, koja jugoistoku Europe, pa tako i dijelu naše zemlje, predviđa ljeto sa čestim grmljavinskim nestabilnostima, što bi moglo rezultirati i ljetnim mjesecima kišnijima od prosjeka.

Zbog učestalih grmljavinskih nestabilnosti mogućnost ekstremnih vrućina kakve su na ovom području zabilježene u ljetu 2017. ove je godine znatno manja.

Hoće li ovo uistinu biti 'ljeto bez ljeta', tek će se vidjeti budući je ovdje riječ o rezultatima dugoročnih prognostičnih materijala koje treba uzeti s dozom opreza, javlja naša meteorologinja Tea Blažević.

Izvor:N1

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK