On Sir Richard Francis Burton`s Trail

HRVATSKA ZAOSTAJE ...

CRNA GORA VODI U REGIJI 

Ekološki Certifikat dobiti će 10 hotela u CRNOJ GORI

U Budvi je danas potpisani Memorandum o saradnji između Turističke organizacije opštine Budva, Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori i deset hotela i apartmanskih objekata koji su ušli u proceduru dobijanja ekološkog certifikata.

..

Turistička organizacija opštine Budva je za prvih 10 objekata koji su se prijavili na javni poziv, osigurala financiska sredstva i ti su objekti oslobođeni obaveze plaćanja članarine za prvih godinu dana.

Hotel  ,,Grbalj”, ,,Kadmo”, ,,Atina”, ,,Kruna”, ,,Aleksandar”, ,,Monte Casa”, ,,Adria”, ,,Budva”, ,,Apartmani Blue Mediterranean” i ,,Alexandar Montenegro Luxury suites &spa”  ušli su u proceduru dobijanja sertifikata održivog poslovanja ekološki znak Evropske unije i pridružiće se obitelji zelenih hotela kojih će u Crnoj Gori do kraja godine biti ukupno dvadeset.

"Pored ostvarenih ušteda i stvaranja imidža lidera u poslovanju,  hoteli i apartmani dobijaju prednost u promociji i marketingu, kao i mogućnosti suradnje sa globalnim tur operatorima koji posebno vrednuju ekološke certifikate", kazali su iz UNDP-ja.

Stalna koordinatorka sistema UN i stalna predstavnica UNDP, Fiona Mekluni je kazala da je Crna Gora sasvojim prirodnim ljepotama savršena destinacija za privlačenje ekološki odgovornih turista.

Smještajni objekti koji posjeduju ekološki sertifikat su prednost koja može pomoći Crnoj Gori da postane prepoznata kao „zelena“ turistička destinacija i postane privlačna za nova tržišta.

,,Opština Budva je ispred svih, jer je prepoznala značajan potencijal pružanjem finansijske podrške za sertifikaciju 10 hotela. Na taj način se potvrđuje, da odgovorne institucije u službi građana, u svom radu stavljaju veći naglasak na standarde održivosti i osiguranje zelenog rasta. Također, na taj način se stimulira uključivanje privatnog sektora u vodeće trendove primjene ekološki odgovornih praksi'', kazala je Mekluni. 

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović, istakao je da je za Budvu, kao turističku destinaciju, učešće u projektu Razvoj niakokarbonskog turizma od velikog značaja.

Izvor:Budva.hr

Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK