Što je EU Ecolabel?

Što je EU Ecolabel?

Ecolabel je potvrda da se radi o proizvodu koji ima manji okolišni otisak od istovrsnih proizvoda tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

Zeleno gospodarstvo je rastući trend u Europi i svijetu te vjerujemo da ćemo uskoro imati još hrvatskih proizvoda sa znakom EU Ecolabel čime proizvođači povećavaju svoju konkurentnost i prepoznatljivost među kupcima koji sve više daju prednost eko-proizvodima. Za sada imamo jedino Ecobianco deterđent sa prestižnom potvrdom Ecolabel

Znak EU Ecolabel s jedne strane daje potvrdu tvrtkama da njihovi proizvodi i usluge zadovoljavaju visoke standarde zaštite okoliša, a s druge strane daje informaciju potrošačima i trgovcima da među proizvodima i uslugama na tržištu odaberu one koji manje opterećuju okoliš, koji su zeleniji.

Potrošači se mogu potpuno pouzdati u logotip znaka EU Ecolabel jer svaki proizvod prolazi zahtjevan postupak provjere njegovog utjecaja na okoliš u svim fazama životnog ciklusa. Mjerila koja se pritom primjenjuju znanstveno su i stručno utemeljena i bazirana na značajnim utjecajima proizvoda na okoliš. Osim okolišnih aspekata, mjerila obuhvaćaju i sigurnost primjene te funkcionalnost proizvoda, primjenu alternativnih metoda u proizvodnji ili zamjenu tradicionalnih komponenti ili kemikalija puno manje štetnima,prvestveno za zdravlje naše djece i odraslih,te naravno, izrazito puno manje štetan za naš okoliš.

Mjerila za EU Ecolabel izrađuje Europska komisija za pojedinu skupinu proizvoda, a provjeru usklađenosti proizvoda s određenim mjerilima provode stručna neovisna tijela u državama članicama.U našoj zemlji deterdžent EcoBianco prošao je takovu provjeru usklađenosti s mjerilima EU za skupinu deterdženata za pranje rublja pri čemu je potvrđeno da sadrži manju količinu kemikalija opasnu za zdravlje ljudi. Opasne tvari u sastavu su ograničene na minimum, te mu je povećana biološka razgradivost, a deterdžent je i dalje ostao učinkovit i mirisan.

 

 U Hrvatskoj imamo prvi znak EU Ecolabel koji je dodijeljen za deterdžent za pranje rublja EcoBianco!

Ecolabel znak zaštite okoliša Europske unije EU Ecolabel je službena europska oznaka  za zelenije proizvode koji se stavljaju na zajedničko europsko tržište.

 

 

DIREKT INFORMATOR PORTAL/2018

Info/0913335733

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK