10 NAČINA DA USPJEŠNO PRODATE STAN....

Ukoliko kupac dolazi vidjeti stan po danu rastvorite zastore, dignite rolete i ako vam vremenske prilike dopuštaju otvorite prozor

1. Pokušati se emocionalno isključiti 
Gledati nekretninu iz pozicije kupca vrlo je važno prilikom prodaje. Dio namještaja koji ostavljate i koji ste skupo platili kupcu ne mora značiti ništa. Možda uopće nije nešto što bi on ostavio u stanu i ne odgovara mu stilom i dizajnom.

2. Obojiti stan u svijetlu boju
Vesele boje možda su vama bile odlične i vrištećim nijansama uveseljavale svakodnevicu. No svijetlo i nježno trebao bi biti moto svih prodavatelja. Držati se nježnih nijansi ili se pak odlučiti za bijelu i njome povećati prostor, mala je investicija u službi ostavljanja što boljeg dojma

3. Pustiti svjetlo u stan
Velika greška prilikom prodaje stana je ostaviti spuštene rolete. Kupci ne vole mračne prostorije, a dojam će biti posebno loš ako odmah s vrata kroče u tamni hodnik. Ukoliko kupac dolazi vidjeti stan po danu rastvorite zastore, dignite rolete i ako vam vremenske prilike dopuštaju otvorite prozor. Ukoliko potencijalni kupac dolazi u večernjim satima svakako osvjetljenjem napravite atmosferu.

4. Podove urediti tako da budu u najboljem stanju 
Upravo je loše stanje podova jedan od glavnih razloga zbog kojeg će kupci tražiti da im snizite cijenu. Ukoliko ne možete investirati potrudite se da su maksimalno čisti i investirajte u neki lijepi tepih koji će malo ublažiti loše stanje vašeg parketa.

5. Očistiti prostor 
Iako je urednost nešto što se podrazumijeva, mnogo prodavatelja ipak ne ulaže u detaljno čišćenje stana. Uklonite nered s vidljivih mjesta, sklonite igračke, počistite radne površine, ulaštite prozore, pospremite krevete i uklonite posuđe iz sudopera. 

Kada kupac dođe vidjeti stan nemojte forsirati razgovor jer on je došao vidjeti objekt i ne zanimaju ga detalji iz privatnog života vlasnika

6. Napraviti sitne popravke 
Ukoliko imate pokvarenih slavina, dotrajalu kupaonsku zavjesu, rupe ili pukotine u zidovima vrijeme je za mini make over koji će držati cijenu vašeg stana. 

7. Ne davati nepotrebne informacije
Šutnja je zlato slažu se mnogi agenti za nekretnine. Budite uljudni, ali nemojte forsirati razgovor s potencijalnim kupcem. On je došao vidjeti objekt i ne zanimaju ga detalji iz privatnog života vlasnika.


8. Ukloniti miris cigareta i kućnih ljubimaca 
Nekim potencijalnim kupcima miris cigareta ili miris životinja u stanu svakako bi mogli pokvariti dojam. Nijedan kupac neće biti presretan ako osjeti miris cigareta iz zavjesa te vidi dlake kućnih ljubimaca po namještaju.

9. Odrediti cijenu i najnižu cijenu do koje ste spremni pregovarati 
Iako će cijene na tržištu diktirati okvirno cijenu vašeg stana, uvijek možete krenuti s malo optimističnijom varijantom i odrediti do koje ste cijene spremni spuštati. Budite spremni da će kupac tražiti korekciju i nemojte biti neuljudni. Pokušajte se prilagoditi onoliko koliko vam odgovara i ponuditi neki popust. 

10. Zlatno pravilo 
Ponašajte se prema kupcu onako kako biste voljeli da se on ponaša prema vama da ste na njegovom mjestu. 

 

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK