Lago novo servis

Pogledajte što o kriptovalutama misli treći najbogatiji čovjek svijeta

WARREN BUFFET

Pogledajte što o kriptovalutama misli treći najbogatiji čovjek svijeta

  • tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Warren Buffett, izvršni direktor korporacije Berkshire Hathaway, smatra kako bitcoin ne sadrži pravu vrijednost i da ulaganje je ulaganje u kriptovalute u biti kockanje
 

Poznati investitor Warren Buffett tvrdi da je kupnja bitcoina i drugih kriptovaluta bliža kockanju nego ulaganju.

  •  

  • 'Umjetna inteligencija me ne plaši, a ne bi trebala plašiti ni vas'

Buffett, čije osobno bogatstvo nadilaze samo osnivač Microsofta Bill Gates i osnivač Amazona Jeff Bezos, dugogodišnji je skeptik u vezi bitcoina, a virtualna ga valuta i dalje ne uvjerava unatoč znatnim dobicima tijekom prošle godine.

'Postoje dvije vrste dobara koje ljudi kupuju i misle da ulažu. U jednu se stvarno ulaže, a u drugu ne', rekao je 87-godišnji direktor korporacije Berkshire Hathaway uoči godišnjeg sastanka dioničara tvrtke.

 

'Ako kupite nešto poput farme, kuće s apartmanima ili poslovnog poduhvata... to možete učiniti na privatnoj osnovi... i to je savršeno zadovoljavajuće investiranje... Sada, ako kupite nešto poput bitcoina ili neke kriptovalute, nemate ništa što je proizvelo nešto. Samo se nadate da će sljedeći ulagač više plaćati'.

  • +7

Warren Buffett

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U intervjuu za Yahoo Finance, Buffett je također prozvao bitcoin 'igrom' i 'kockanjem', dodajući da 'ne ulažete kada kupite bitcoin, nego špekulirate'. Njegovi najnoviji komentari slijede nakon više od četiri godine upozorenja o bitcoinu, a prvi je put kriptovalutu nazvao iluzijom još 2014. godine.

U to je vrijeme jedan bitcoin vrijedio je oko 600 dolara, ali nakon nekoliko godina neprestanog rasta dosegao je dvostruko veću vrijednost.

Kad je cijena najvrednijih kriptovaluta u svijetu kasnije porasla na oko 20.000 dolara krajem 2017. godine, Buffett je ponovno upozorio da je njegova cijena 'pravi balon', tvrdeći da nema nikakvu intrinzičnu vrijednost i da je napuhana.

'U smislu kriptovaluta, općenito, gotovo mogu sa sigurnošću reći da će to loše završiti', rekao je u siječnju.

T-Portal

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK