Zaljubite se u grčku kuhinju


 Gastro kutak ;)

Zaljubite se u grčku kuhinju

 DIREKT INFORMATOR/2018
Grčka kuhinja
Thinkstock
Zbog četiri glavna obilježja grčke kuhinje, svježi i kvalitetni sastojci, doziranje načina, maslinovo ulje i jednostavnost, cijeli svijet luduje za musakom, salatama i ražnjićima

Mediteranske boje, okusi i mirisi grčke kuhinje, bogati antičkom tradicijom, zdrava i lagana jela, sve su to razlozi zbog kojih je grčka kuhinja jedna od popularnijih na svijetu. Jedan od najstarijih i najvažnijih sastojaka svakog grčkog obroka je maslinovo ulje. Homer u svojoj "Ilijadi" spominje manje komade pečenog mesa s ražnja, a riječ "souvlaki" dolazi od deminutiva riječi "ražanj". Souvlaki je danas postao svjetski popularna brza grčka hrana, a osim s janjetinom, priprema se i od mlade ovčetine, govedine, svinjetine ili piletine, a u nekim dijelovima čak i od ribe.

Često se redaju na štapiće za ražnjiće s povrćem, tikvicama, lukom i paprikom te peku na roštilju. Neizostavan dio tradicionalne grčke kuhinje"melitzanosalata"umak na koji ćete naići u malim tavernama na obali, kao predjelo ili prilog, ili usendvičima s dodatkom kiselkastog sira. Priprema se od pečenog patlidžana s dodatkom češnjaka, limunova soka i peršina. Među predjelima, grčkim mezama,mjesto zauzimamu brojne pite, feta sir i tzatziki. Glavno jelo je neki od mesno-povrtnih specijaliteta, a tu je i čuvena grčka salata; mješavina rajčica, krastavca, feta sira i maslinova ulja, koji oni zovu seljačkom.

U ove ljetne dane....GRČKA KUHINJA JE IZBOR DIREKT INFORMATOR PORTALA...:)

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK