Čudo nakon kojeg je poznati glumac sir Alec Guinnes postao......

DIREKT INFORMATOR DONOSI

Čudo nakon kojeg je poznati glumac sir Alec Guinnes postao katolik


  • Direkt Informator
  •  Izvor:BIlno.hr

‘OBI WAN-KENOBI’ IZ RATOVA ZVIJEZDA – Kao i svaki drugi prosječan engleski intelektualac druge polovice XX. stoljeća, o katoličanstvu i Katoličkoj Crkvi nije previše znao, te je imao i pomalo neprijateljski stav prema njoj. Međutim, dva su ključna događaja to promijenila i naposljetku dovela Guinnessa do obraćenja

Britanski glumac sir Alec Guinness jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih dramskih umjetnika u povijesti. Čuven po mnogobrojnim ulogama u britanskom kazalištu i filmovima, široj publici ipak najpoznatiji po liku Obi Wan-Kenobija, jedi majstora iz kultnog filmskog serijala ‘Ratovi zvijezda’, Guinness je tijekom života eksperimentirao s raznim religijama, ali se naposljetku, u svojoj 42. godini, obratio na katoličanstvo, zajedno s cijelom obitelji.

Kako piše stranica ChurchPop, Guinness je rođen 1914. u siromašnoj obitelji i nikada nije upoznao svog oca. Rođen je kao anglikanac, ali kao mladić nije poklanjao previše pažnje vjeri. Duhovno buđenje doživio je kao već formiran muškarac, kada je već počeo glumačku karijeru. U to je vrijeme, prema nekim izvorima, čak razmišljao o tome da postane anglikanski svećenik.

Kao i svaki drugi prosječan engleski intelektualac druge polovice XX. stoljeća, o katoličanstvu i Katoličkoj Crkvi nije previše znao, te je imao i pomalo neprijateljski stav prema njoj. Međutim, dva su ključna događaja to promijenila i naposljetku dovela Guinnessa do obraćenja.

Prvi se dogodio u Francuskoj, u vrijeme kada je Guinness glumio oca Browna, svećenika iz detektivskih romana poznatog pisca G. K. Chestertona. Dok je hodao u pauzi snimanja po ulicama francuskog gradića, obučen u svećeničko odijelo, jedan lokalni dječak zamijenio ga je za pravog svećenika, uzeo ga je za ruku i šetao s njim. Glumac je kasnije objasnio kako ga je taj događaj duboko dirnuo, odnosno dirnulo ga je što je maleni dječak imao toliku količinu povjerenja prema nepoznatom svećeniku. Ta situacija, rekao je kasnije Guinness, potpuno je promijenila predrasudu koju je imao o Katoličkoj Crkvi kao ‘jezivoj’ i ‘nepristupačnoj’.

Nekoliko godina kasnije, njegov sin Matthew obolio je od dječje paralize i bio je, činilo se, blizu smrti. Glumac je u to vrijeme počeo redovito odlaziti u lokalnu katoličku crkvu i moliti se za njegovo ozdravljenje. Zavjetovao se – ako Bog ozdravi Matthewa, on će mu dopustiti da dobije katolički odgoj i primi vjeru.

Matthew je uskoro doista ozdravio, a Guinness je ispunio svoje obećanje – poslao ga je u isusovačku školu. Ubrzo, glumac i cijela njegova obitelj obratili su se na katoličanstvo, a praktičnim i predanim katolikom ostao je sve do svoje smrti, 2000. godine.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK