TKO VODI FAŽANU DOK VAŠI ODLAZE U IRSKU?

SPOR OKO ZELJIŠTA ZA PROMETNICU NOVOG VALBANDONSKOG KVARTA STIGAO OPĆINI NA NAPLATU

FINA blokirala račun Općine Fažana za 3,8 milijuna kuna

 
0
(N. LAZAREVIĆ)

Tužba Ivana Alerića i Mladena Tomljanovića vrijedna 3,8 milijuna kuna u sporu oko zemljišta za gradnju ceste stigla je Općini Fažana na naplatu. Kako su nam iz Općine jučer potvrdili, pulska je Fina zaplijenila prošlog četvrtka novčana sredstva Općini Fažani na temelju presude Općinskog suda u Puli iz 2017., a koju je u drugostupanjskom procesu u ožujku ove godine potvrdio Županijski sud u Puli.

Općina jučer uložila prigovor

Jučer je Općina Fažana uložila i prigovor na ovrhu. Riječ je o sporu iz 2009. oko zemljišta u Valbandonu, u vlasništvu bivšeg predstojnika ureda Državne uprave u Istarskoj županiji Mladena Tomljanovića i zaposlenika istog ureda Ivana Alerića, namijenjenom za gradnju ceste. Spor je nastao oko cijene zemljišta - Općina na čijem je čelu bila načelnica Ada Damjanac nije htjela prihvatiti cijenu od 150 eura po kvadratu koju su za zemljište tražili suvlasnici. Nagodba, tvrde danas u Općini, nikada nije prihvaćena, pa ni parcela nema status prometnice. Na koncu je Općinski sud donio odluku o cijeni zemljišta od 132 eura po kvadratu.

Iznos od 3,8 milijuna kuna dijeli se na dva jednaka dijela Tomljanoviću i Aleriću, ali na njega nije obračunata i zatezna kamata u visini od ukupno 2,7 milijuna kuna koliko su zahtjevom za isplatu tražbine od Fažane potraživali suvlasnici.

- Općina Fažana sa svojim je odvjetnikom ušla u pravni postupak i uložili smo prigovor na rješenje o ovrsi. Očekujemo i rješavanje ustavne tužbe na Ustavnom sudu Republike Hrvatske protiv navedenog rješenja te očekujemo odgodu rješenja o ovrsi do rješavanja ustavne tužbe. Također, Općina Fažana pokrenula je i postupak na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske za revizijom odluke na kojoj se temelji postupak naplate, rekao je načelnik Općine Radomir Korać. (Zvjezdan STRAHINJA)

Izvor:Glas Istre

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK