Prvi na svijetu koji uvode minimalnu cijenu alkohola

Prvi na svijetu koji uvode minimalnu cijenu alkohola

FOTO: ThinkstockFOTO: Thinkstock

To je pionirska inicijativa pokrenuta nakon godina sudske bitke.

Škotska je u utorak postala prva nacija na svijetu koja uvodi minimalnu cijenu alkohola kako bi on postao teže dostupan, što je pionirska inicijativa pokrenuta nakon godina sudske bitke.

"Škotska je prva nacija na svijetu dovoljno smjela i hrabra da uvede minimalnu jedinstvenu cijenu", izjavila je škotska premijerka Nicola Sturgeon. "Mislim da će zemlje u Europi i drugdje nastojati preuzeti ono što je učinjeno ovdje u Škotskoj", dodala je ona spomenuvši da Irska i Wales žele pokrenuti slične projekte. 

Sada je određena minimalna cijena od 50 penija (57 centi) po jedinici alkohola, mjera koja uzima u obzir istodobno postotak alkohola i količinu proizvoda. 

Tako se boca viskija od 70 cl neće moći prodati ispod 14 funti (15,60 eura), a boca od 75 cl vina od 12,5 posto alkohola koštat će najmanje 4,69 funti (5,2 eura).

Inicijativu kojom se želi suzbiti negativne posljedice vezane uz alkohol, pozdravila je liječnička komora i udruge kao najveći napredak u području javnog zdravstva nakon zabrane pušenja u javnosti.

 Izvor:Poslovni.hr/Direkt Informator
 
 
 
 
 
 
 
 

 PS:

"Taj će zakon spasiti živote", izjavila je Alison Douglas, glavna direktorica karitativne organizacije Alcohol Focus Scotland, koja je predvidjela da će taj zakon poštedjeti 58 života prve godine svoje provedbe a do 121 život "za 20 godina, kad ta politika dostigne puni zamah". 

Godine 2016., 1265 smrtnih slučaja bilo je povezano s alkoholom u Škotskoj gdje živi 5,3 milijuna osoba, što je povećanje od 10 posto u odnosu na prethodnu godinu.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK