Charles Ponzi osmislio popularnu piramidu poslovanja!

Charles Ponzi

 Osmislio popularnu piramidu poslovanja!

charles ponzi

charles ponzi

Ako ste ikada nasjeli na neku od onih piramidalnih šema zarade, na tome možete zahvaliti čovjeku koji je taj porez na budale i osmislio – Charlesu Ponziju.

 

Ponzi je 1882. godine rođen u Italiji, gdje je proveo dobar dio mladosti i studentskih dana. 1903. godine krenuo je preko velike bare i na američko tlo stigao sa svega dva dolara i pedeset centi u džepu budući da je ostatak svoje ušteđevine prokockao na dugačkom putovanju. Prvih godina u Americi uzdržavao se jednostavnim poslovima, kako bi se to reklo, u ugostiteljstvu, ali njegova sklonost prema varanju gostiju i krađi često ga je koštala posla. Ipak, te je godine iskoristio da dobro savlada engleski jezik i upozna američki mentalitet koji će biti glavnim resursom njegova bogaćenja.

Odselivši se u Kanadu radio je u banci svojeg zemljaka koja je ubrzo propala budući da je gazda slabo poslovao i također bio prevarant koji je s lovom zbrisao u južne krajeve. Budući da se želio vratiti u SAD, Ponzi je unovčio ček bivšeg klijenta sada već propale banke u kojoj je radio planiravši iskoristiti 423,58 dolara za put. Ulovljen je i proveo je tri godine u kanadskom zatvoru. Po povratku u SAD uletio je u “biznis” sa šveranjem ilegalnih talijanskih imigranata, ali i tu je ubrzo “pao” pa se činilo da put kriminala i nije baš idealan izbor.Danas iam piramidalnih poslova koliko vam duša želi!

Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK