VELIKA AKCIJA CYBER POLICIJE

Direkt Informator PRESS
  

VELIKA AKCIJA CYBER POLICIJE

UHIĆEN MLADI HRVAT, NAJTRAŽENIJI HAKER NA SVIJETU: Ima svega 19 godina, u njegovu hvatanju sudjelovali su Europol i policajci iz čak osam zemalja!

U ovoj su operativnoj akciji kodnog imena ‘Manufaktura’ sudjelovali hrvatski policajci, Europol te policija iz Nizozemske, Velike Britanije, Kanade, Srbije, Španjolske, Italije i Hong Konga. Policija navedenih zemalja uhitila je pomagače i korisnike usluga DDoS napada.

Hrvatski cyber policajci otkrili su i uhitili vlasnika najvećeg svjetskog ilegalnog internetskog servisa za DDoS kibernetičke napade, javlja MUP. Radi se o servisu Webstresser.org, putem kojeg su korisnici mogli unajmiti uslugu kibernetičkih napada na vlasnike internetskih stranica u cijelom svijetu.

 

Više od četiri milijuna kibernetičkih napada

Taj je servis brojio više od 136.000 registriranih korisnika, a do ovog je mjeseca tim putem ostvareno četiri milijuna kibernetičkih napada. Webstresser je predstavljao najveću prijetnju za ključne online usluge koje nude banke, poslovni sektor i državne institucije širom svijeta, a tim je servisom upravljao 19-godišnji Hrvat.

Kako doznajemo, radi se o mladiću iz Zaprešića.

 

On je jučer uhićen te je protiv njega podnesena kaznena prijava. Za kaznena djela za koja ga se sumnjiči predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina. U ovoj su operativnoj akciji kodnog imena ‘Manufaktura’ sudjelovali hrvatski policajci, Europol te policija iz Nizozemske, Velike Britanije, Kanade, Srbije, Španjolske, Italije i Hong Konga. Policija navedenih zemalja uhitila je pomagače i korisnike usluga DDoS napada.

MUPFoto: MUPMUPFoto: MUP

Za 15 eura mogao se kupiti kibernetički napad na stranicu po izboru

‘Tijekom provođenja DDoS napada, koje je omogućavao Webstresser, napadač daljinski upravlja povezanim uređajima spojenima na internet te usmjerava veliku količinu internetskog prometa prema određenoj web stranici ili internetskoj platformi, što za posljedicu ima usporavanje rada web stranice žrtve ili njenu potpunu nedostupnost te tako korisnici internet servisa nisu u mogućnosti pristupiti različitim online uslugama. Nekada su počinitelji koji su izvršavali DDoS napade trebali biti dobro upućeni u načine funkcioniranja internetske tehnologije, no s pojavom ilegalnih servisa poput Webstressera, to više nije slučaj. Svaki korisnik Webstressera mogao je platiti naknadu putem online platformi za plaćanje ili u kriptovalutama poput Bitcoina te mu je za iznos već od 15 eura na raspolaganje stavljena infrastruktura koja omogućuje DDoS napade na web stranice po izboru korisnika’, javlja MUP i dodaje da je u tijeku postupak onemogućavanja pristupa internetskoj domeni Webstresser.org, što će spriječiti buduće kibernetičke napade.

Direkt Informator/2018

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK