Puljanin Bruno Juričić gradi hotel kod Šangaja vrijedan 100 milijuna eura

 Puljanin Bruno Juričić gradi hotel kod Šangaja vrijedan 100 milijuna eura

PRVA POBJEDA JEDNOG HRVATSKOG ARHITEKTA NA NATJEČAJU U KINI

Puljanin Bruno Juričić gradi hotel kod Šangaja vrijedan 100 milijuna eura

Direkt Informator
 
 
 
 
Direkt Informator Press
 
 

Mladi pulski arhitekt Bruno Juričić nedavno je pobijedio na natječaju za izgradnju impresivnog hotela Xia Ke koji se gradi u Hai Ning Cityju u kineskoj provinciji Zhe Jiang, nedaleko Šangaja.

 Nije to mala vijest za hrvatsku arhitektonsku struku, tim više što je ovo prvi put da je jedan hrvatski arhitekt pobijedio na natječaju u Kini s autorskim projektom, u suradnji sa svojom kineskim poslovnom partnericom Jun Wang.

Treba podsjetiti da je Bruno Juričić koautor i izbornik ovogodišnjeg hrvatskog paviljona na Venecijanskom bijen

alu arhitekture, a Hrvatsku će predstavljati u suradnji s kolegicama Alisom Andrašek, Vlatkom Horvat te Puljankama Majom Kuzmanović i Brankom Benčić.

I ovaj Juričićev međunarodni angažman potvrđuje da je Kina već godinama najveće gradilište na svijetu, na kojem se nižu futuristička zdanja po brojnim kineskim gradovima. Veliko hotelsko zdanje prostire se ukupno na 65.000 četvornih metara, a osim hotelskih usluga, gosti će moći uživati u vrhunskim restoranima, ogromnom igraćem (gaming) centru, kongresnom centru i kulturnom centru posvećenom velikom kineskom piscu Jin Yongu, čije je stvaralaštvo i mjesto rođenja poslužilo kao inspiracija za gradnju velikog turističkog kompleksa Xia Ke, i čiji je prvi dio upravo ovaj hotel Xia Ke koji grade Juričić i Wang.

Ovaj projekt ima potporu kineske vlade u sufinanciranju izgradnje hotelskog kompleksa, a ukupna vrijednost izgradnje je 100 milijuna eura.

Veliki izazov

Na pitanje koliko je ovaj projekt bio za njega projektantski, stručni izazov, Juričić nam odgovara da je posao bio vrlo izazovan i složen jer je u kompleksu od 65.000 četvornih metara trebalo pomiriti radikalno različite programske sadržaje, posebno iz zapadnjačke, europske perspektive.

- Kinezi imaju drugačiju dinamiku turizma, zabavnih sadržaja i odnosa prema hrani. Primjerice, u ovom projektu ima 12.000 četvornih metara hotela, pa 8.000 četvornih metara igraonica! 

Tu su još 4.500 kvadrata teatra, pa 8.000 kvadrata restorana, plus ostali sadržaji. A koncept je da sve to treba biti zatvoreno prema unutra, kao u nekoj ovojnici. To je i razlog zašto smo se odlučili za fasadu od trodimenzionalno složenih cigli, ostavljajući dojam pozornosti, držeći poput membrane sve na okupu i intimno povezujući sve sadržaje za hotel. Za 8.000 četvornih metara gaminga nemamo definiran svaki kvadrat unutra, pa smo projektirali na način da smo to zamislili kao trodimenzionalne piksele u x, y i z, artikulirano i kompleksno. Imamo različite module od 32, 64 i 128 četvornih metara, u kojima će biti virtualna stvarnost, pa pojačana stvarnost, negdje će se raditi s papirima, negdje će se moći odjenuti u kung fu borca, a negdje će se prakticirati joga. Totalno različiti sadržaji, pojašnjava Juričić.

Uz igraonice, u kompleksu je puno street fooda i klasičnih restorana i sve se to prožima, uz pet dvorišta, dok je peti veliki otvoreni teatar s kupolom, preko kojeg se opet ide u podzemlje, gdje su opet gaming sadržaji.

Izvor:Glas Istre

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK