Evo zbog čega bi vas Facebook mogao blokirati

DIREKT INFORMATOR / T-portal izvor

Evo zbog čega bi vas Facebook mogao blokirati

 • Direkt informator donositportal

Izvor: Profimedia / Autor: Antonio Guillem Fernández / Alamy / Profimedia

Ova društvena mreža, koja broji oko dvije milijarde korisnika, svaki se dan susreće s nebrojenim kršenjem pravila. Sada su, kao jednu od mjera uvođenja bolje transparentnosti, objavili smjernice u kojima točno piše što se smije objavljivati, a što ne
 

Facebook je nedavno prvi put objavio potpune Standarde zajednice, interne smjernice koje koristi za odlučivanje o tome koji se sadržaj briše ili što će učiniti s korisnicima koji ga objavljuju takve neprimjerene sadržaje. S oko dvije milijarde korisnika, mnogo je sadržaja koje ova društvena mreža mora upravljati. U tu svrhu zapošljavaju tisuće administratora čiji je zadatak pregledati sadržaj i odlučiti je li u skladu sa Facebookovim standardima zajednice.


 • Direkt informator

  KUĆANSTVO BUDUĆNOSTI

  Što je točno pametna utičnica i možemo li uz njenu pomoć uštedjeti na struji?

 • 17

  PORUKA S WINDAYSA

  Uz ovih sedam načela će Hrvatska postati napredno digitalno društvo, tvrdi tvorac e-Estonije

 • OD SMARTFONA DO APARATA ZA KAVU

  Hrvati među tri naroda koja najviše luduju za potrošačkom elektronikom

Najpoznatija svjetska meža koju u zadnje vrijeme trese ogroman skandal,već godinama ima definirane Standarde zajednice te se oni zapravo i nisu promijenili. Facebook je jednostavno u jednom trenutku odlučio objaviti što je, a što nije dopušteno, i to na više od 20 stranica.

Facebook Newsroom
 
@fbnewsroom
 
 

Publishing Our Internal Enforcement Guidelines and Expanding Our Appeals Process https://wp.me/p4eLrC-2JU 

Publishing Our Internal Enforcement Guidelines and Expanding Our Appeals Process | Facebook Newsroom

Today we’re publishing the internal guidelines we use to enforce our Community Standards, and for the first time, we’re giving you the right to appeal our decisions on individual posts.

 

Ukratko, smjernice pokrivaju širok raspon problema, uključujući i nasilne prijetnje i ponašanje, samoozljeđivanje i golotinju. No, primijećeno je kako neka od tih pravila ne primjenjuju dosljedno, pa je tvrtka odlučila biti transparentnija i pokazati kako to rade iza kulisa.

U uvodu dokumenta objasnili su svoje motive.

'Prepoznajemo koliko je važno da Facebook bude mjesto gdje se ljudi osjećaju osnaženi za komuniciranje, a mi preuzimamo ulogu u održavanju naše usluge slobodnom od nasilja. Zato smo sastavili Standarde zajednice koji opisuju što je i nije dopušteno na Facebooku', napisali su.

MORE PODATAKA

Što sve Facebook i Google znaju o vama? Pogledajte sami

POGLEDAJ GALERIJU
 
10

Facebook dalje objašnjava da su standardi osmišljeni 'da potiču slobodu izražavanja i stvaraju sigurnu zajednicu'. Facebook ih je napisao uz pomoć svoje 'zajednice i stručnjaka iz područja kao što su tehnologija i javna sigurnost'.

Šest nepoželjnih područja

 • Nasilje i kriminalno djelovanje
 • Sigurnost
 • Neprimjeren sadržaj
 • Integritet i autentičnost
 • Poštivanje intelektualnog vlasništva
 • Zahtjevi povezani sa sadržajem

Osim što su otkrili više o svojim standardima, pokrenut će i opciju žalbe za 'postove koji su uklonjeni zbog golotinje ili seksualne aktivnosti, govora mržnje ili grafičkog nasilja'. Ako je žalba korisnika na uklanjanje njegovog sadržaja bude uspješna, vratit će njegov post, fotografiju ili videozapis. To znači da će reprodukcije umjetničkih dijela moći biti postavljene na mrežu, a ako ih uklone, svi imaju pravo na žalbu.

Možda mnogima trenutno dvadesetak stranica pravila nije omiljeno štivo, no moglo bi biti korisno ukoliko se ikad nađu u sukobu s istima, a Facebook im ukloni objavu ili, još gore, zabrani korištenje mreže, piše makeuseof.

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK