JELI KRAJ BLIZU? EVO ŠTO VAM TREBA DA PREŽIVITE?

NAKON što je Trump porukom na Twitteru zaprijetio Rusiji, ponovo se počela spominjati opasnost od trećeg svjetskog rata, a ljudi su počeli razmišljati kako se spremiti za najgore.

Osim što biste se vjerojatno biti negdje drugdje gdje nema luđaka, važno je i znati kako ćete se opremiti zalihama hrane za slučaj nestašice radi rata koji je pred vratima!

Postoje stvari koje je bitno znati prije nego što krenete sa stvaranjem zaliha.

Nemojte se oslanjati na svoj frižider ili hladnjaču, piše stanica Skilled Survival, jer vam neće puno značiti u slučaju nestanka struje. Trebali biste se usredotočiti na kvalitetnu dehidriranu hranu, hranu koja ima dug rok trajanja i konzerve.

Bitno je procijeniti koliko je hrane na dnevnoj bazi potrebno svakom članu obitelji i osigurati da je ima dovoljno, a bitno je i da se pobrinete da bude raznovrsna. To vam se možda ne čini toliko bitnim, ali u takvoj situaciji ne želite dodatno mučiti članove svoje obitelji tjerajući ih da svaki dan jedu istu hranu.

Također birajte hranu koju je lako jesti direktno iz pakiranja i koja ne zahtijeva dodatnu termičku obradu.

Evo koja bi se hrana svakako trebala naći u vašim zalihama za hitne slučajeve.

1. Konzervirana tuna ili losos

Bogati su proteinima i zdravim masnoćama, a možete ih jesti direktno iz konzerve. Ako vam nešto ostane nakon obroka, ipak ćete je morati spremiti na hladno, no uvijek jednu konzervu možete podijeliti s nekim ako vam je previše.

2. Smeđa riža

Visoko je kalorična i ima mnogo proteina te vitamina i minerala. Može dugo stajati, no problem je što zahtijeva kuhanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

3. Grah

Suhi grah je relativno jeftin i lako ga je pohraniti, a ima i prilično dugačak rok trajanja. Za razliku od konzerviranog graha, možete spremiti velike količine, ali suhi grah ćete morati namakati nekoliko sati prije kuhanja.

4. Orašasti plodovi

Birajte nezasoljene verzije orašastih plodova jer ne želite da vas učine žednima. Kikiriki, bademi, suncokretove sjemenke i slično imaju mnogo vitamina i pristojnu količinu proteina, a nisu teški za prenošenje.

5. Maslac od kikirikija

Zbog velike količine proteina i masnih kiselina već i male količine maslaca od kikirikija mogu vas održati na životu nekoliko dana.

6. Energetske pločice i čokoladice

Ovo mogu biti brzi izvori energije, prilično su kalorični, a svakako će vam njihov slatki okus podići i raspoloženje.

7. Suho meso

Osim što je lakše za transport, ne kvari se ni približno brzo kao svježe meso, a osigurat će vam mnogo energije.

8. Instant kava

Kava vam se možda neće naći visoko na listi prioriteta, ali ako ste je navikli piti mogli biste se suočiti s kofeinskom krizom ako naglo prestanete. U ovakvim situacijama draže će vam biti preskočiti dodatni umor, letargičnost i glavobolje. Osim toga, kava će vjerojatno biti luksuz, pa ćete je uvijek moći zamijeniti za nešto potrebnije.  

 

9.Boca domaće rakije za kraj :) ( op urednika)

 

Direkt Informator

Izvor:Index.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK