NEMA KONOBARA!

Zbog manjka radne snage kafići u Bjelovaru mogli bi pribjeći neobičnim mjerama

Foto: Damir Spehar/PIXSELLFoto: Damir Spehar/PIXSELL

Mnogi ugostitelji u Hrvatskoj sve se više suočavaju s ozbiljnim problemom - pronalaskom radne snage. Velika je potražnja na tržištu za konobarima i kuharima, posebice kad krene ljetna sezona.

Nedavno se tako pojavila i priča iz Splita gdje je jedan ugostitelj uoči sezone zatvorio svoj restoran jer nije mogao pronaći radnike. 

Kako piše portal Bjelovar.live sličan scenarij mogao bi se dogoditi i u Bjelovaru gdje su na udaru brojni kafići pa se vlasnici pripremaju i na neobičnu situaciju - da uvedu neradni dan.

- Samo na korzu u ovom trenutku nedostaje dvadesetak konobara i svi se vlasnici kafića muče kako zatvoriti smjene. Jednostavno nema radnika pa se počelo razmišljati o tome da se onaj dan u tjednu koji je najlošiji po prometu uopće ne radi. Nema drugog rješenja jer je ovako nemoguće osigurati svakome slobodan dan - priča za Bjelovar.live Igor Prka, voditelj odnosa s javnošću u grupi Coner te dodaje kako je situacija s kuharima još teža.

- Tu je još više teškoća jer morate zaposliti nekog tko je školovan. A svi koji znaju raditi odlaze u inozemstvo ili u velike turističke tvrtke.

Kaže i kako nije problem u plaćama.

- One su u Bjelovaru u visini pet tisuća kuna plus dodaci tako da to ne može biti razlog izbjegavanja posla. A kuhari imaju i viša primanja - zaključuje Prka.

izvor:Poslovni.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK