Slovenia se pridružila stavu Austrije!

screenshoot

PLENKOVIĆU, GLEDAJ I UČI! SLOVENIJA: ‘Nećemo protjerati ruskog diplomata, jer…’

 

Slovenski ministar vanjskih poslova izjavio je da Slovenija nije donijela odluku o eventualnom izgonu jednog ruskog diplomata i da to neće učiniti sve dok se najprije ne dokaže što se u spomenutom incidentu u Salisburyiju zapravo dogodilo.

“Još je prerano za odgovor kako će Slovenija postupiti u tom slučaju. Mi se pridržavamo stajališta prihvaćenog na nedavnom sastanku Europskog vijeća da je potrebno utvrditi što se je zapravo dogodilo”, kazao je Erjavec.

Iako je i Hrvatska jedna od zemalja s kojom se Slovenija spori po graničnom pitanju, političkom vodstvu ove susjedne države valja priznati odlučnost u zastupanju nacionalnih interesa i dobrobiti građana te zemlje.

Nije bilo tako teško, zar ne?

Kada je u pitanju vanjska politika, Slovenci kao i uvijek pokazuju da znaju dobro diplomatski promišljati kako bi “odvagali” u svoju korist, što, između ostalog, jest zadaća političara koji se bave pitanjima ove vrste politike.

Slovenci polako i mudro donose odluku kako “neće učiniti ništa dok se Rusima ne dokaže krivnja za ubojstvo ruskog špijuna u Salisburyiju”…

Povijest je pokazala da se za ubojstvo ovakvog tipa malo kad pronašao krivac, a ako je taj čin djelo ruske tajne službe, onda se gotovo sa sigurnošću može zaključiti kako se taj slučaj nikada neće razriješiti.

Premijer Plenković na krivom mjestu “pokazao zube”

Upravo na to računaju slovenski političari koji su odluku donijeli nakon što su međusobno detaljno pomno razmotrili što bi brzopletošću dobili, a što izgubili, za razliku od hrvatske političke stvarnosti, u kojoj je ishitrena odluka o protjerivanju ruskog diplomata samo još jedan dokaz potpunog unutarnjeg rasula koje se, na žalost, opet odražava na vanjsku politiku.

Kod hrvatskog premijera Andreja Plenkovića navikli smo na nejasne poteze, polovična rješenja, kao i na traljave odluke kojima pokušava zadovoljiti sve oko sebe pa bi bilo dobro da je i sada igrao na “sigurno”.

Zašto je baš na slučaju Rusije odlučio pokazati odlučnost i drskost, malo je kome jasno…

Izvor.jl

Direkt informator

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK