ILEGALNO RUDARENJE PREKO VAŠEG RAČUNALA!

 

Rudarenje kriptovaluta sve je veći energetski problem za manje gradove

Gradovi i države u SAD-u imaju sve više problema s najezdom velikih pogona za rudarenje koji troše velike količine električne energije

Direkt informator

U svijetu postoje mjesta na kojima je električna energija jeftinija nego drugdje, a većinom su to ona koja se nalaze u blizini obilnih obnovljivih izvora. Jedno od takvih mjesta je Island, za koji smo već izvještavali kako zbog jeftine energije i hladne klime privlači velik broj rudara kriptovaluta i tako, ne svojom voljom, postaje jedna od glavnih svjetskih centara za rudarenje.

Slična priča odvija se i u američkoj saveznoj državi New York. Tamo se u nekolicini gradova nalaze hidrocentrale koje snižavaju cijenu električne energije za kućanstva i industriju, što je odmah privuklo i otvaranje velikih pogona za rudarenje kriptovaluta. Njihovo otvaranje poprimilo je tolike razmjere da silni megavati koji odlaze na rudarenje ne mogu biti nadoknađeni iz lokalnih izvora. Zbog toga su gradovi prisiljeni kupovati struju s drugih lokacija, dakako po višim cijenama – pa je i cijena za krajnje potrošače porasla za čak 100 do 200 dolara godišnje.

ILEGALNIM RUDARIMA U PLATTSBURGHU PRIJETI KAZNA OD 1.000 DOLARA PO DANU

Ovakva situacija nije naišla na odobravanje od lokalne zajednice pa je tako primjerice grad Plattsburgh (savezna država New York) početkom ovog mjeseca uveo moratorij na komercijalno rudarenje kriptovaluta u trajanju od 18 mjeseci. U narednih godinu i pol pokušat će u suradnji s kompanijama i građanima pronaći rješenje ovog energetskog problema.

Otprilike istovremeno je ova savezna država donijela uredbu po kojoj lokalne elektroenergetske kompanije smiju pogonima za rudarenje naplaćivati struju skuplje nego ostalima, kako bi spriječili povećanje cijene električne energije za kućanstva.

Izvor:BUX

Direkt informator

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK