On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Najskuplje zemlje Europe i svijeta

Ovo su najskuplje zemlje Europe i svijeta

Foto: ThinkstockFoto: Thinkstock

Jeste li se ikada zapitali koje su najskuplje zemlje na svijetu?

Tablica vam može mnogo reći, no čim se tablica pretvori u veliku šarenu kartu svijeta, rezultati odmah postanu mnogo zanimljiviji. MoveHub je uzeo podatke iz indeksa troškova života za 2018. sa stranice Numbeo.com.

Numbeo.com svoj indeks računa zbrajanjem ogromne količine podataka od tisuća korisnika širom svijeta koji upisuju potrošačke cijene i troškove mjesta u kojem se nalaze. Indeks sadrži gotovo 50 faktora, od obroka u restoranu srednje kategorije do članarine u teretani, boce vina ili šalice kave.

Kada se govori o životnim troškovima u Europi, tu postoji jasna podjela, piše N1. Države istočne Europe su znatno jeftinije, dok su one zapadne Europe izuzetno skupe. Ako želite na superjeftin odmor u Europu, onda trebate otići na Balkan ili još dalje. Najjeftinija zemlja Europe je Ukrajina, koja je 113. na svijetu, a slijede je Kosovo na 109. mjestu i Moldavija na 101. mjestu.

Na drugom kraju spektra, nije nikakvo iznenađenje da je Švicarska najskuplja zemlja Europe, i druga najskuplja na cijelom svijetu.

Ispred Švicarske se na tablici skupoće nalazi samo Bermuda, a prate je Irska, Norveška, Bahami, Luksemburg, Danska, Singapur, Japan i Izrael.

Život u zemlji čokolade, sira i planinskog zraka prilično se skupo plaća. Po istraživanju web stranice Expat Insider iz 2017. godine Švicarska je i jedna od najmanje srdačnih zemalja na svijetu, pa je možda onda bolje živjeti negdje gdje je jeftinije i veselije.

A najjeftinije se živi u Pakistanu, Egiptu, Ukrajini, Tunisu, Kosovu, Gruziji, Azerbajdžanu, Bangladešu i Alžiru.

izvor:Poslovni.hr

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK