DALI VAS DRONOVI ŠPIJUNIRAJU?

TAKO TO RADE ŠVICARCI Ako institucije posumnjaju da netko vara na socijali, za njim odsad smiju poslati privatne detektive, dronove...

Ilustracija (foto: Pixabay.com)
 

Ilustracija (foto: Pixabay.com)


Švicarski parlament u utorak je donio zakon kojim će dopuštati institucijama da pomoću novih tehnologija prate ljude za koje smatraju da neopravdano dobivaju socijalne naknade od države, javlja The Local.

Sve švicarske socijalne institucije, uključujući i zavod za zapošljavanje, moći će unajmljivati privatne detektive da istraže ljude za koje postoji sumnja da iskorištavaju sustav. Nova pravila dopuštaju i osiguravajućim društvima da, bez sudske dozvole, snimaju audio i video zapise sumnjivaca, kako na javnim, tako i na privatnim mjestima, ukoliko su jasno vidljiva s javne lokacije (npr. balkoni, dvorišta).

Agencije će sumnjivce moći pratiti i pomoću GPS-a, uz sudačku dozvolu. Ministar socijale Alain Berset kazao je da niti praćenje sumnjivaca dronovima nije nemoguća opcija.

Konzervativne stranke pozdravile su ovakvu odluku. Iznesen je primjer kantona Graubünden koji je naredio nadzor u 46 slučajeva od njih oko 5000. U 16 slučajeva utvrđeno je da korisnici socijalne pomoći varaju i poreznim obveznicima ušteđeno je 2,6 milijuna švicarskih franaka.

Zeleni, Socijalistička stranka (SP) i sindikati izjasnili su se protiv ovakvog zakona, nazivajući ga napadom na privatnost. 
 

14.03.2018 DIREKT INFORMATOR

 EX-PORTAL

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK