Sve što ste dosad znali o pranju rublja je krivo!

Sve što ste dosad znali o pranju rublja je krivo!

Rublje se nije dobro ispralo? Ima mucice ili flekove? Sada je tome kraj. Otkrijte zbog čega vam se to događa, a sigurno neke od tih stvari učestalo radite.

Koristite previše deterdženta

Ako ste do vrha punili pretinac za deterdžent na perilici rublja ili posudu za tekući deterdžent i mislili da je to prava mjera, živjeli ste u laži. Više deterdženta ne znači i čišću odjeću. Još 2010. Wall Street Journal proglasio je da je prekomjerno korištenje deterdženta dobilo epidemijske razmjere. Naveli su da se zbog toga u perilici stvara prevelika količina pjene te da se zato rublje ne ispere do kraja. Pretinac ili posudu ne punite više od jedne trećine ili polovine. Obično je u posudi označeno gdje je polovina, ali je tako tanka ta oznaka da je često ignoriramo.

Ne ostavite da se otopi deterdžent

Mnogi od nas misle kako se program za hladno pranje odnosi na sve vrste materijala. To je uglavnom ispravno. Međutim, što je s deterdžentom. Naime, svaka vrsta deterdženta ne otopi se u potpunosti tijekom hladnog pranja, osobito oni praškasti. Stoga potražite proizvod koji je prilagođen hladnom ili pranju na niskim temperaturama.

 

Ne punite dobro svoju perilicu za rublje

U perilicama koje se pune na vrhu (gornjoj strani) perilice, prljavi veš je zadnje, a ne prvo što stavljate u perilicu. Kada na gomilu prljavog veša direktno prolijete ili pospete deterdžent, on se često ne rastopi i ne opere nečistoće pa je čitav posao zapravo bio uzaludan.

Ne odvajate pravilno rublje

Jeste li znali da operete li zajedno rastezljive hlače za vježbanje s trenirkom koja ima postavu od flisa dobijete hlače za vježbanje u čijoj su tkanini zauvijek upletene mucice od flisa? Sada znate. Sve rastezljive materijale perite samo sa sličnim rastezljivim materijalima. I bez obzira što ručnici mogu ići na pranje skupa s ostalom pamučnom odjećom obično to završi tako da imate mucice na odjeći.

Pretjerujete s omekšivačem koji je vrlo otrovan

Mnogi vole miris omekšivača i mekanog rublja, pa teško odolijevaju omekšivaču. No, on stvara tanki sloj na tkaninama. Tu su u osobitoj opasnosti ručnici jer taj sloj ih sprečava da pravilno upijaju vlagu. Osim toga u perilici se omekšivač može nakupljati što dovodi do pojave mrlja na pojedinim tkaninama.

Sve sušite na programu ‘normalno’

Imate li stari tip sušilice rublja ona vam nudi nekoliko programa sušenja među kojima vam se onaj ‘normalno’ (eng. regular) čini primjenjiv na sve vrste rublja. To nije točno. Taj program, obzirom da je najtopliji, najprimjereniji je za teške komade rublja i odjeće. A što onda znači kad piše ‘permanent press’? To znači da je program srednje topline, da na kraju blago ohladi rublje i napravljen je na način da smanjuje gužvanje. Eto, što više znate…

 

Izvor:Net.hr

 

DIREKT INFORMATOR

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK