Znate li što vam može učiniti samo jedan poljubac?


MOĆ POLJUPCA: Znate li što vam može učiniti samo jedan poljubac?

 DIREKT INFORMATOR

Jeste li znali da poljubac voljene osobe može produžiti život za pet godina?

 

Njemački istraživači su došli do zaključka da pojedinaci koji svako jutro prije odlaska na posao da poljubac voljenoj osobi, mogu živjeti i pet godina dulje. Ovo zvuči nemoguće, ali takvu ljudi zarađuju više, imaju manje prometnih nesreća i manje izostaju su posla zbog bolesti.

Ljubljene sagorijeva kalorije

Koliko točno kalorija izgori poljupcem, teško je reći, ali ako bi uzeli u obzir poznata istraživanja i od svih podataka napravili srednji izračun, ljubljenje troši dvije do šest kalorija. Ne baš poput sata u teretani, ali i to je nešto. Znate li da se za vrijeme ljubljenja aktivira otprilike 30 mišića lica i vrata? To će vašem licu vratiti napetost, a hormonski vrtlog u tijelu će vašu kožu učiniti glatkom i napetom.

Poljubac opušta

Poljubac je prirodno sredstvo za opuštanje, rezultati istraživanja govore o tome kako ljubljenje opušta kortizol koji djeluje opuštajuće, a uz njega otpušta i endorfin zbog kojega ćete se osjećati dobro! Zabilježeno je da miješanje sline pojačava djelovanje dopamina koji pomaže kod romantičnog zbližavanja.

Smiruje glavobolju

Dopamin i endorfini smanjuju osjetljivost na bol, pa ako vas muči glavobolja, prije nego uzmete tabletu nekoliko minuta se ljubite.

Kada vas napadne alergija, ljubite se

Jedno istraživanje tvrdi da je poljubac dobar način za sprječavanje alergija. Ispitivanje se vršilo nad 24 pacijenta s dermatitisom i 24 pacijenta s alergijskim rinitisom koji su se tada nalazili u bolnici u Osaki. Zamoljeni su da se pola sata ljube s voljenom osobom. Nakon obavljenog zadatka, napravljeni su testovi na pacijentima koji su pokazali da je ljubljenje poboljšalo njihov imuno sistem.

Ljubite se samo s onima koje uistinu volite, i vaši poljupci će donijeti nešto dobro u vaš život.

Direkt informator u suradnji
Dozvoljeno je kopiranje uz objavu ovog linka: https://www.novizivot.net/2015/06/25/moc-poljupca-znate-li-sto-vam-moze-uciniti-samo-jedan-poljubac/

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK