Hrvatska u Kini proglašena najpoželjnijom novom destinacijom

Hrvatska u Kini proglašena najpoželjnijom novom destinacijom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELLFoto: Dusko 

Za Hrvatsku je nagradu, koje se dodjeljuju 12 godina, preuzela savjetnica u hrvatskom Veleposlanstvu u NR Kini Bisera Fabrio

Hrvatska je prema izboru čitatelja kineskog izdanja američkog magazina Travel+Leisure proglašena najpoželjnijom novom europskom destinacijom za kineske turiste u 2018., za što je od tog magazina u Šangaju dobila i nagradu "China Travel Awards-World Best Awards", izvijestili su u četvrtak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Svečana dodjela tih nagrada u Šangaju je okupila brojne diplomate, predstavnike turističkih zajednica, hotela, touroperatora i aviokompanija iz svijeta, koji su nagrađeni u različitim kategorijama temeljem izbora čitatelja tog magazina, kojeg u Kini čita više od milijun ljudi.

Za Hrvatsku je nagradu, koje se dodjeljuju 12 godina, preuzela savjetnica u hrvatskom Veleposlanstvu u NR Kini Bisera Fabrio, a osim Hrvatske, koja je odabrana u kategoriji europskih destinacija, nagrađene su još kao nove destinacije u svijetu i Argentina, Tahiti i Mianmar, dok su najboljim 'starim' destinacijama proglašene Australija, Japan i Tajland.

Komentirajući tu nagradu velikim priznanjem za Hrvatsku i njezin turizam, pogotovo u ovoj godini u kojoj će se više raditi na turističkoj suradnji EU i Kine, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić naglasio je i da je to prva nagrada Hrvatskoj takve vrste sa kineskog tržišta.

"Nagrada potvrđuje odlične potencijale Hrvatske kao turističke destinacije na velikom i nama izuzetno važnom kineskom tržištu, ali i potvrda naših procjena i odluka da pojačamo prisutnost u Kini kroz dodatne promotivne aktivnosti i otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju već ove godine. Ohrabruju nas i rezultati prošle godine s toga tržišta s visokim porastima dolazaka kineskih turista od 57 posto i od gotovo 50 posto u noćenjima u odnosu na 2016.", poručio je Staničić.

Dodao je i da je Hrvatska spremna i za više dolazaka kineskih turista koji nisu isključivo motivirani suncem i morem nego i prirodnim ljepotama, povijesnom i kulturnom baštinom.

Prilikom dodjela nagrada direktorica kineskog izdanja magazina Travel+Leisure Diggle Tian kazala je da čak 70 posto kineskih turista koji ove godine planiraju putovati u inozemstvo još uvijek ne znaju koju će točno destinaciju odabrati za  putovanje.

Izvor:Poslovni.hr

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK