PRIRODNO PRANJE SUĐA!

PRIRODNO PRANJE SUĐA!

Komercijalne tablete za perilice posuđa moraju biti učinkovite. Jasno vam je da takva učinkovitost mora imati veze sa jakim kemikalijama. Na samoj kutiji već stoje silna upozorenja kako treba izbjegavati dodir i čuvati od dohvata djece. Osobno ne volim imati posla s tako teškim otrovima. Ne volim pomisao da stvari iz kojih jedemo imaju doticaj sa tako otrovnim tvarima. Uvijek sam sumnjičva da li se sve to dobro ispralo. Milijun puta sam se zatekla kako dodatno ispirem čaše prije nego dajem djeci u ruke. Lako je s čašama, na njima se obično vide bijeli tragovi od lošeg ispiranja. Kod bijele keramike se ništa ne vidi, a sigurno postoje ostaci kao i na čašama. Neminovno je da s hranom unosimo i čestice tih deterdženata. Mislim da je priča oko sjajila još gora.

 

Osim što niste sigurni koliko toga unosite u organizam, te tablete zaista puno koštaju. Odmah vam je jasno da nešto nije u redu i da sigurno postoji neškodljivo i jeftino rješenje. NIkada ne stavljam teško zaprljano suđe u perilicu i ispirem mrvice prije stavljanja. Zato zaista mislim da ne trebam teške kemikalije koje bi mi čistile suđe. Trebam ekološke i organski poznate spojeve koji ne mogu naštetiti organizmu i blago dezinficiraju i ispiru suđe. S druge strane, nemojte nasjesti skupim ekološkim sredstvima. Taj novac je nepotrebno bačen i samo plaćate taj "eko" prefiks. Prava "eko" sredstva su jeftina, a ne skupa.

Na internetu možete naći puno prijedloga i iskušanih recepata. Nešto od toga će vas sigurno osvojiti. Isprobala sam nešto od toga i došla sam do slijedećih zaključaka.

ekološki deterdžent za perilicu posuđa

Najčešći sastojci koji se spominju u kontekstu pranja posuđa su:

 

Soda za pranje i soda bikarbona

Važno je da znate razliku između ta dva sastojka. O tome pročitajte u članku. Za perilicu posuđa možete koristiti oba sastojka. Neki će reći da je soda za pranje bolja i to je vjerojatno istina. Oba sastojka omekšavaju vodu i služe za čišćenje.  Ja ću koristiti sodu bikarbonu iz čistog razloga zato što je pristupačnija. Osim toga postigla sam odlične rezultate, pa nema potrebe to mijenjati.

 

Limunska kiselina

Limunska kiselina je odlično prirodno sredstvo za čišćenje. Ubija bakterije i odmašćuje površine. Limunsku kiselinu jednostavno je pronaći u većini trgovina. Obično je pakirana u vrećice i služi kao konzervans za džemove i sirupe.

 

Krupna morska sol

Krupna morska sol je neizostavan sastojak kod čišćenja. Za perilicu nabavite krupnu morsku sol bez joda.

 

Boraks vidi članak

Boraks se odlikuje izrazitim antibakterijskim i protugljivičnim svojstvima. Boraks pospješuje sposobnost čišćenja pojedinog sredstva

 

Alkoholni ocat

Odličan sastojak za završni sjaj i skidanje kamenca. Suđe je svježe i odiše čistoćom.

Direkt Informator

 

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK