Guardian obajvio popis najljepših europskih plaža među kojima su četri hrvatske

Guardian obajvio popis najljepših europskih plaža među kojima su četri hrvatske

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELLFoto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iako bi možda pomislili da će se na listi naći one razvikanije, na popisu su nešto manje poznate, ali ipak s epitetom "najljepših".

Proteklih sezona, a posebice prošle, svjedočili smo brojnim hvalospjevima stranih medija o hrvatskim ljepotama. Iako nam sezona nije još iza vrata, barem ona ljetna, britanski Guardian objavio je popis najljepših 25 plaža u Europi, odnosno Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Grčkoj te čak četiri u Hrvatskoj.

Iako bi možda pomislili da će se na listi naći one razvikanije, na popisu su nešto manje poznate, ali ipak s epitetom "najljepših".

Sveti Jakov u Dubrovniku

Uz informacije kako su u Dubrovniku nesnosne gužve tijekom ljetne sezone, autori članka navode kako je plaža Sveti Jakov, udaljena od grada pola sata, jako dobar izbor. Nvode kako je do plaže potrebno "odraditi" 160 kamenih stepenica pa nije toliko napučena kao ostale dubrovačke plaže, znatno dostupnije. Na plaži je i restoran, a borova stabla pružaju prijeko potreban hlad.

Posedarje kod Zadra

Riječ je o kameno – šljunčanoj plaži udaljenoj oko 25 kilometara od Zadra s pogledom na Velebit. 

Pupnatska Luka na Korčuli

Pupnatska luka smještena je u zaljevu i okružena borovom šumom te prekrivena bijelim oblutcima, piše Guardian. U blizini se nalazi i konoba koja nudi raznovrsna jela pa je odličan izbor za cjelodnevni boravak na plaži.

Livačina na Rabu

Livačina, jedna je od tridesetak pješčanih plaća na otoku Rabu, a posebno je privlačna obiteljima s djecom jer je i okružena s borovom šumom koja nudi hlad u vrućim, ljetnim danima.

Na popisu najljepših, uz hrvatske, našle su se i plaže u Portugalu (Tróia Galé, Samoqueira, Culatra i Figueira da Foz), Španjolskoj (Playa de Carnota, Playa de la Franca, Playa de Calblanque, Los Genoveses i Cala Sa Tuna), u Italiji (La Feniglia, La Scala dei Turchi, Porto Badisco i Bagni di Regina Giovanna), u Francuskoj (Plage de l’Ouille, Plage du Lion, Bains Militaires i Plage d’Écault) i u Grčkoj (Plaka, Gramvousa, Vathy i Nanou).

Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK