Žene rjeđe bankrotiraju od muškaraca i u tvrtki su majstorice organizacije. Ali trebaju podršku


DIREKT INFORMATOR

Žene rjeđe bankrotiraju od muškaraca i u tvrtki su majstorice organizacije. Ali trebaju podršku

Njemačka poduzetnica i zastupnica u parlamentu Marie-Luise Dött

Njemačka poduzetnica gostuje na skorom 3. Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 8. ožukka u City Center Plazi Zagreb.

Žene rjeđe bankrotiraju od muškaraca, a kad nešto osnuju, onda to čine temeljito. To je dobar početak. 

Zbori tako Marie-Luise Dött, njemačka poduzetnica, vlasnica tvrtke za proizvodnju nakita od dragog kamenja, a već 20-ak godina i zastupnica u Bundestagu, aktivna političarka CDU-a, koja gostuje na skorom 3. Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 8. ožukka u City Center Plazi Zagreb, u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.  'Frau" Dött je, uz ostalo, bila i čelnica Udruženja katoličkih poduzetnika Njemačke, a u vodstvu je stranačkog Udruženja malog i srednjeg poduzetništva u Njemačkoj, vodećem europskom gospodarstvu u kojem, poznato je, većinu sustava čine srednje tvrtke, koje i zapošljavaju 60 posto sve njemačke radne snage.

20 godina

je njemačka poslovna žena i članica Bundestaga

Kad je se pita za savjete u vezi započinjanja i pokretanja posla, istaknut će da strah nije dobar motivator, već je važnije poštovanje. "Osim što vam treba dobar plan, trebate i ustrajnost i morate biti u stanju rješavati neuspjehe dok ne postignete dugoročni cilj. Usudite se. I pronađite partnera koji vas aktivno i moralno podržava", poručuje poduzetnica i političarka. Napominje i da joj je najveći izazov u karijeri bio pitanje tko će je poduzetnički naslijediti. U vezi toga i u Hrvatskoj je prisutan problem, jer je malo tvrtki u kojima "očevi" mogu bez bojazni za opstojnost biznisa upravljanje povjeriti "djeci".

Jer, ako i jesu educirana, najčešće nisu motivirana za vođenje tvrtke. No, zato su žene 'majstorice organizacije', ohrabruje Marie-Louise Dött, ističući da one umiju posložiti sve, ali im je nužna makar i mala podrška obitelji i zajednice. "Valja pozvati braću, supružnike i mušku rodbinu da preuzmu dio odgovornosti u obitelji. To može funkcionirati samo u suradnji s muškarcima. Žene to moraju zahtijevati", zaključuje ova poslovna žena iz Njemačke, uz poruku da žena teško može biti uspješna ako izostane odgovornost muškarca prema obiteljskim poslovima. 

 

Izvor:Poslovni.hr

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK