Žene rjeđe bankrotiraju od muškaraca i u tvrtki su majstorice organizacije. Ali trebaju podršku


DIREKT INFORMATOR

Žene rjeđe bankrotiraju od muškaraca i u tvrtki su majstorice organizacije. Ali trebaju podršku

Njemačka poduzetnica i zastupnica u parlamentu Marie-Luise Dött

Njemačka poduzetnica gostuje na skorom 3. Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 8. ožukka u City Center Plazi Zagreb.

Žene rjeđe bankrotiraju od muškaraca, a kad nešto osnuju, onda to čine temeljito. To je dobar početak. 

Zbori tako Marie-Luise Dött, njemačka poduzetnica, vlasnica tvrtke za proizvodnju nakita od dragog kamenja, a već 20-ak godina i zastupnica u Bundestagu, aktivna političarka CDU-a, koja gostuje na skorom 3. Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 8. ožukka u City Center Plazi Zagreb, u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.  'Frau" Dött je, uz ostalo, bila i čelnica Udruženja katoličkih poduzetnika Njemačke, a u vodstvu je stranačkog Udruženja malog i srednjeg poduzetništva u Njemačkoj, vodećem europskom gospodarstvu u kojem, poznato je, većinu sustava čine srednje tvrtke, koje i zapošljavaju 60 posto sve njemačke radne snage.

20 godina

je njemačka poslovna žena i članica Bundestaga

Kad je se pita za savjete u vezi započinjanja i pokretanja posla, istaknut će da strah nije dobar motivator, već je važnije poštovanje. "Osim što vam treba dobar plan, trebate i ustrajnost i morate biti u stanju rješavati neuspjehe dok ne postignete dugoročni cilj. Usudite se. I pronađite partnera koji vas aktivno i moralno podržava", poručuje poduzetnica i političarka. Napominje i da joj je najveći izazov u karijeri bio pitanje tko će je poduzetnički naslijediti. U vezi toga i u Hrvatskoj je prisutan problem, jer je malo tvrtki u kojima "očevi" mogu bez bojazni za opstojnost biznisa upravljanje povjeriti "djeci".

Jer, ako i jesu educirana, najčešće nisu motivirana za vođenje tvrtke. No, zato su žene 'majstorice organizacije', ohrabruje Marie-Louise Dött, ističući da one umiju posložiti sve, ali im je nužna makar i mala podrška obitelji i zajednice. "Valja pozvati braću, supružnike i mušku rodbinu da preuzmu dio odgovornosti u obitelji. To može funkcionirati samo u suradnji s muškarcima. Žene to moraju zahtijevati", zaključuje ova poslovna žena iz Njemačke, uz poruku da žena teško može biti uspješna ako izostane odgovornost muškarca prema obiteljskim poslovima. 

 

Izvor:Poslovni.hr

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK