SVIJET BITCOINA POSTAJE OPASAN: Kriminalci širom svijeta otimaju ljude koji trguju kriptovalutama! POLICIJA JE U ŠOKU!

 
 Direkt Informator
  

OZBILJNE PRIJETNJE

SVIJET BITCOINA POSTAJE OPASAN: Kriminalci širom svijeta otimaju ljude koji trguju kriptovalutama! Policija je šoku!

Zbog anonimne prirode Bitcoin transakcija, sve više kriminalaca prisiljava novopečene kriptobogataše da im uplate njihov novac.

Brojni kriminalci širom svijeta navodno prijete, a u nekim slučajevima i otimaju ljude koji su se obogatili trgujući kriptovalutama poput Bitcoina, piše Business Insider.

Prisilna uplata

Jedno od svojstava Bitcoina je da iako su same transakcije vidljive, doslovno je nemoguće identificirati stranke koje su u njima sudjelovale. Stoga, ako kriminalci uspiju uspješno prisiliti nekoga da izvrši Bitcoin isplatu u njihov novčanik, praktički je nemoguće povezati primatelja s pravom osobom jer sustav garantira punu anonimnost.

U zadnje je vrijeme došlo do brojnih napada u državama kao što su Tajland, Turska, Ukrajina i Rusija, no napadi su se dogodili i u Kanadi, SAD-u i Velikoj Britaniji, gdje su ljudi za koje se znalo da posjeduju velike količine kriptovalute bili prisiljeni uplatiti velike sume u novčanike kriminalnih organizacija.

“Ovo sada postaje sve raširenije i sve više ulazi u polje rada policijskih odjela koji se bore protiv organiziranog kriminala, kao i nasilnog kriminala na lokalnom nivou”, rekao je Jonathan Levin, osnivač Chainalysisa, tvrtke koja je radila s više policijskih agencija u slučajevima kriminala povezanog s virtualnim valutama. Policija može pratiti računala koja se koriste za obavljanje transakcije, a ponekad su im i video snimke pomogla identificirati napadače. Ali ako takvi elementi ne postoje, čim je transfer novca završen malo je toga što se može ulčiniti.

DIREKT INFORMATOR

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK