SVI TRAŽE INVALIDITET!

SVI TRAŽE INVALIDITET! Liječnici na rubu živaca, branitelji zbog novog zakona masovno nahrupili u ambulante!

 
 

„Neka branitelji ostvaruju svoja prava, ali nitko nema pravo blokirati rad ordinacija obiteljske medicine”, poručuju obiteljski liječnici, nezadovoljni navalom novih „pacijenata” kojima je za ostvarivanje statusa HRVI-a potrebna nevjerojatno velika količina dokumentacije, svaka pojedinačno ovjerena…

Hrvatski branitelji koji smatraju da imaju pravo na invalidnost, a kojima je novim zakonom to sada omogućeno, na uvid pred komisiju moraju donijeti ovjereni preslik zdravstvenog kartona (svake stranice) i kompletnu medicinsku dokumentaciju svih njihovih bolesti. Primjera radi, samo jedan karton sa, recimo, 15-godišnjom psihijatrijskom dokumentacijom može biti ispisan i do 250 stranica pa je sasvim jasno da se prilikom donošenja zakona dogodila manjkavost zbog koje su najmanje krivi – sami branitelji.

O čemu se, zapravo, radi, tko je i gdje pogriješio, za naš portal otkriva visoko pozicionirana osoba unutar postupka o stručnoj procjeni postotka oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa HRVI:

„Na ovaj način otvoren je rok za sve bolesti i mogu samo reći da se donošenjem ovakvog zakona dogodio svjetski presedan. Ovako nešto nigdje i nikada nije zabilježeno. U bivšoj Jugoslaviji, borci iz Drugog svjetskog rata su bolest kao posljedicu rata mogli prijaviti najkasnije nakon 18 godina. Amerikanci su, također, rok za prijavu jedne bolesti za koju smatraju da bi mogla biti posljedica rata, produžili do 2021. godine. Ali, napominjem – samo jedne bolesti za koju smatraju da je izazvana jednom kemikalijom zbog koje je uočena pojava kancerogenog oboljenja! Kod nas u Hrvatskoj otvorena je mogućnost za prijavu svih oboljenja po kojima možete postati HRVI, a sasvim je jasno da je riječ o 50-godišnjacima koji bi, neovisno o ratu, počeli imati problema sa tlakom, kostoboljom, povišenom masnoćom i slično. Upravo zbog zakona koji je dopustio prijavu svih bolesti, mi sada imamo ovaj dokumentacijski kaos koji izluđuje liječnike. Svemu svakako doprinosi rezultat analize koju je provelo ministarstvo branitelja, a koja je pokazala da u Hrvatskoj imamo 83 tisuće nezaposlenih branitelja koji do sada nisu imali uvjete za mirovinu. Oni sada ovim putem pokušavaju doći do statusa ratnih vojnih invalida”, objasnio nam je jedan od članova skupine koji je sudjelovao u ovom postupku, a koji tvrdi da u ministarstvu nisu imali sluha za primjedbe struke koja je upozoravala na ovakav rasplet.

Izvor: Dnevno.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK