SLUČAJ BILI DVORI -ATRAKTIVNA ZONA UZ MORE VRAĆENA PRIVATNICIMA!

 DIREKT INFORMATOR

  SLUČAJ BILI DVORI -ATRAKTIVNA ZONA UZ MORE VRAĆENA PRIVATNICIMA!
 
 
  Piše: STANISLAV SOLDO
 
 Izvor:SLOBODNA DALMACIJA

 

Poništeno je rješenje o eksproprijaciji iz 1986 godine,a mještani Lovišta moći se knjižiti 17 tisuća kvadrata uz more, gdje tržišna vrijednost kvadrata doseže cijenu i do 200 EURA-a.

 

SUD JE DAO PRAVO BIVŠIM VLASNICIMA!

 
 
 

  Desetak stanovnika Lovišta koji se godinama bore za povrat nacionaliziranog zemljišta na samom vrhu poluotka Pelješca u atraktivnoj zoni uz more nakon Visokog upravnog suda mogu se uknjižiti  na tih 17.000 kvadrata.

Drugim riječima,Sud je dao pravo bivšim vlasnicima i njihovim nasljednicima koji su se sporili s Poljoprivrednom zadrugom RTP Lovište.

  

 Pravno gledano,poništeno je riješenje o eksproiaciji iz 1986 godine a kako zemljište nije privedeno namjeni za koju je bilo oduzeto ,Visoki upravni sud je presudio da se izvlaštenje poništava a zemljište vraća u prvobitno stanje.

 

Zbog nesređenog imovinskog pravnog stanja oko RTP zadruge Lovište,koja je pravni slijednik Poljoprivredne zadruge "Partizanska veza"u čiju korist je oduzeto sporno zemljište,sudski spor je trajao 15 godina.

 

U međuvremenu se pojavio investitor,koji je namjeravao na tom prostoru graditi turistički resort "BILI DVORI":apartmane,luksuzne vile,marinu i teniske terene ali projekt se nikako nije mogao realizirati upravo zbog sudskih postupaka bivših vlasnika zemljišta.

 

ATRAKTIVNE LOKACIJE


Bilo je incidentnih situacija kada su Lovištani tjerali bagere koji su došli ravnati teren.Izlazila je i građevinska inspekcija,koja je u konačnici obustavila radove i sve je tapkalo u mjestu do pravomoćne presude Visokog upravnog suda,koji je bivšim vlasnicima dopustio uknjižbu.

 

Nakon povratka nacionaliziranog zemljišta na atraktivnim lokacijama uz more,otvorena je mogućnost nastavka gradnje turističkih sadržaja što je u konačnici stvar investitora i vlasnika zemljišta,

koji su kako doznajemo,otvoreni za pregovore!

 

Želja nam je da se turizam u Lovištu razvija,rekao je Jani Kumlanc Srhoj,jedan od nasljednika zemljišta u Lovištu.

On smatra da je njihovim precima nasilno oduzeto zemljište kada se reformirala zadruga,te da su bivši vlasnici trebali dobiti u povrat svih 60.000 tisuća kvadrata.

Ipak,nisu nezadovoljni ni sa 17.000 tisuća kvadrata jer se radi o atraktivnim lokacijama uz more,gdje tržišna vrijednost kvadrata doseže cijenu i do 200 eura kvadrat. 

   
 Slikovni rezultat za lovišteSlikovni rezultat za Lovište
 
   
Slikovni rezultat za LovišteSlikovni rezultat za Lovište Pelješac

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK