MEGARACIJA U NJEMAČKOJ, UHIĆENE OSOBE IZ SRBIJE I BIH: Policija udarila na građevinsku mafiju, zamračili 35 milijuna eura

Direkt informator
 
  

VELIKA AKCIJA

MEGARACIJA U NJEMAČKOJ, UHIĆENE OSOBE IZ SRBIJE I BIH: Policija udarila na građevinsku mafiju, zamračili 35 milijuna eura

U akciji je sudjelovalo oko 1100 pripadnika policije i specijalne jedinice, a pretreseno je više od 140 stanova, kuća i poslovnih prostora u 31 gradu.

U jednoj od najvećih racija u povijesti njemačke pokrajne Sjeverne Rajne Vestfalijerazbijena je organizirana kriminalna mreža koja se bavila ilegalnim poslovima s građevinskim tvrtkama. U akciji koju tamošnji mediji nazivaju ‘megaracijom’ uhićene su i osobe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

U akciji je sudjelovalo oko 1100 pripadnika policije i specijalne jedinice, a pretreseno je više od 140 stanova, kuća i poslovnih prostora u 31 gradu, između ostalih, u Duisburgu, Düsseldorfu, Mönchengladbachu i Leverkusenu.

Uhićeno je osmero ljudi – šestorica muškaraca i dvije žene – za koje se vjeruje da su glavni organizatori kriminalne mreže. Među uhićenima je dvoje državljana Njemačke, dvoje iz Srbije, jedna osoba iz Izraela, jedna iz BiH i jedna osoba čije se državljanstvo još uvijek ne zna.

Tužitelji smatraju da su osumnjičene osobe koristile mrežu kompanija kako bi građevinskim tvrtkama omogućile izbjegavanje plaćanja poreza, odnosno, doprinosa za socijalno osiguranje. Vjeruje se da je usluge te kriminalne mreže koristilo oko 450 građevinskih firmi.

Koristeći lažne kompanije, uhićeni su građevinskim firmama izdavali račune za poslove koji nikad nisu obavljeni. Građevinske tvrtke su te račune plaćale, a zatim dobivale novac nazad, u gotovini, i njime isplaćivale radnike angažirane na crno. Osumnjičeni bi za taj posao uzimali 10 posto od građevinskih firmi, objašnjavaju istražitelji.

Vjeruje se da je preko takvih lažnih računa prebačeno oko 48 milijuna eura, a da je država, na ime neplaćenog poreza i socijalnih davanja za radnike na crno, uskraćena za oko 35 milijuna eura.

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK